maanantai 27. marraskuuta 2006

Lankapaljastuksia

Nyt kun pahin flunssaisuus on hellittänyt, voidaan taas palata itse aiheeseen. (Täytyy kuitenkin todeta, että pahuksen sitkeä pöpö. Tiesittekö muuten, että korvatulehduksen jälkeen korvat voivat olla lukossa ja soida jopa kaksi kuukautta? Minä tiesin, mutta olin autuaasti ehtinyt torjua mielestäni tämän ikävän yksityiskohdan sitten viime kerran.)

Elämänlangalla on aiemminkin kirjoitettu lankavarastosta, mutta Maartsin esittämä haaste oli niin kiintoisa, että siihen piti tarttua. En kuitenkaan ryhtynyt laskemaan, kuinka monta kiloa lankaa kätköistä löytyy: rajansa silläkin, mitä itselleen voi myöntää. En myöskään ryhtynyt valokuvaamaan koko varastoa kerä kerältä, vaan kuvasin lähinnä esimerkkejä.Maisteri Elämänlangan lankavarasto asuu pääasiassa erillisessä lanka- ja neulekirjahyllyssä makuuhuoneessa. Hyllykön lokeroiden mitat ovat kunnioitettavat 36*38*38 cm, eli lankaa saa tungettua yhteen lokeroon ihan kiitettävän määrän.

Neulehyllyn lisäksi lankaa asustaa jo useita kertoja tänne blogiin kuvatussa tietokonenurkkauksessa sekä keskeneräisten töiden korissa sohvapöydän alla. Tällä hetkellä lankatilanne on suhteellisessa hallinnassa, eikä lankapusseja ajelehdi juurikaan muualla. Pahempina aikoina mistä nurkasta tahansa saattaa löytyä muovikassillinen lankaa.Lankaa on mainitussa hyllyssä paitsi irtokerinä myös erilaisissa pusseissa ja nyssäköissä. Tässä muutama pussi on avattu että sisältöä pääsee kurkistamaan. Kuvasta voi myös arvata maisteri Elämänlangan lempivärin. Uusinta lankakantaa kuvassa edustaa Grignascon Tango, johon maisteri kesällä sortui Menitan reissulla. Tangosta voisi tulla Rogue, jos a) joskus pääsisin työlistalla siihen asti ja b) saisin neuletiheyden täsmäämään edes sellaisella tarkkuudella, että voisin alkaa harjoittaa neulematematiikkaa.

Pusseissa asuu yleensä suurempia eriä lankaa, kun taas lokeroihin tungettuja irtokeriä saattaa olla samaa laatua vain yksi tai kaksi.Tässä esiintyy valikoima täysvillalankoja. Täysvillalle on omistettu yksi kokonainen lokero hyllyköstä, ja ylivuotoa tapahtuu myös pieniä määriä muille hyllyille. Vaikka lankavarastoni Novita-prosentti on vuosikausia ollut laskussa, täysvillassa Novitaa on paljon. Olen nimittäin aina välillä hamstrannut Floricaa, joka on äärimmäisen hyvä lanka esimerkiksi kirjoneuleisiin, olettaen että tarjolla sattuu olemaan haluttuja sävyjä.Jämäkeriä. Näitä varastossa on kymmeniä. Tämä kokoelma tarttui käsiin pienellä vilkaisulla hyllyyn kun etsin noita ylempänä olevia villalankoja kuvattavaksi. Toinen mokoma olisi varmasti löytynyt aivan yhtä vähäisellä vaivalla. Vajaita keriä ajelehtii paitsi hyllyssä myös keskeneräisten töiden pusseissa, työpöydän ympäristössä, matkaneulepussukoissa, ihan missä vaan missä olen neulonut. Pahimmillaan työstä jää jäljelle vain pikkuinen nyssäkkä, jota ei kuitenkaan halua heittää poiskaan. Nea on onneksi keksinyt näille pienimmille jämille käytön. Hän tulee päättäväisesti seisomaan työtuolin viereen ja ilmoittaa "Haluu leikkaa lankaa" ja viettää sitten pitkän tovin pätkien metrin-parin mittaista langanpätkää pienempiin osiin.

Jämäkeristä tulisi tietenkin esimerkiksi Vaaka-tilkkuja, mutta jälleen kerran tulee vastaan käytettävissä oleva aika ja jo valmiiksi keskeneräisten töiden määrä. Huokaus.Sukkalankoja. Näitä paljastuisi varastosta varmasti yhteensä ainakin pari kolme kiloa jos uskaltaisin kaivella kaikki hyllyt ja lankapussit. Ymmärrän kyllä yksiväriset langat, mutta mitä ihmettä olen kuvitellut neulovani sinisestä Nalle Colorista tai noin kilosta muita pätkävärjättyjä sukkalankoja?Vaikka viime lankavarastopuhdistuksessa luovuinkin suuresta osasta puuvillalankojani, löytyy puuvillaa ja sekoitteita kuitenkin edelleen. Aivan suhteettoman paljon siihen nähden, etten muista milloin viimeksi olisin puuvillasta mitään neulonut. Kuvassa on tarpeeksi neljään puseroon, ja näiden lisäksi hyllystä löytyy vielä neuletuntumaltaan puuvillan tapaista pellavaviskoosia ainakin kolme puserollista.Ja vielä viimeisenä kuvana, koska joku kuitenkin kysyisi, alpakkaa. Ei, en ole laskenut kuinka monta kiloa alpakkaa tai alpakkasekoitteita hyllystä löytyy. Sanotaan kuitenkin, että näillä pysyisi lämpimänä talven jos toisenkin jos ehtisi joskus neuloa kaikki ne suunnitteilla olevat puserot.

Näin varastoa tarkastellessa herää kyllä kysymys, kuinka monta vuotta näitäkin lankoja neuloisin, vaikka en ostaisi mitään uutta ennen kun hamstratut langat on neulottu loppuun. Onneksi ihan pian on taas helmikuu, ja on aika kisata taas Lankahamstereita mikäli kiinnostusta löytyy. Sitä odotellessa: oletteko huomanneet, että Colourwayllä on taas ale?

Maisteri Elämänlanka taitaa nyt poistua luovuttamaan luottokorttinsa jonkun luotettavan tahon haltuun ja meditoimaan uusien lankojen tarpeettomuutta siitä huolimatta, että Trinity poistuu Jaegerin valikoimista ja nyt saisi vielä paria väriä halvalla. Ensi maanantaina taas uutta Elämänlankaa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tää on mukava elämänmuoto, LankaLainat, -Liisat, -Leenat ja Maisterit tunnistaa pyöreistä, soikeista pehmeistä ja kovemmista sateenkaaren värisitä nyttösistä. Kenellä järjestelmästi laatikoissa ja kaapistoissa ja kenellä ihanassa sekasotkussa muovipusseiss olohuoneen nurkassa, niinkuin allekirjoittaneella.

Anonyymi kirjoitti...

Jopa tuota lankaa riittääkin! :)

Itse sain juuri järjestettyä jokaisen lankanyssäkän kauniisti laatikoihin, vain huomatakseni, että on parempi sitten olla ostamatta lankoja, kun jokainen laatikko on jo täynnä.

reamaria kirjoitti...

Kristel, jos ikinä koet tarvetta saada seuraa sille siniselle Nalle Colorille, mä luovun mielelläni noista omista keristäni joita jossain mielenhäiriössä olen hankkinut. :D

Anonyymi kirjoitti...

Mulle saa lahjoittaa puuvillasekoitteita <3 jos ne käy ylimääräiseksi. Tahtoo tämä vegaanineulominen olla hankalan puoleista...

On sulla kyllä kiitettävät varastot, ja kiitettävän järjestyksessä. Itse harrastan niitä umpisolmuisia keuhkonippuja, joista ei koskaan saa tehtyä mitään, koska puikot ovat hukassa...

(murh, en muista bloggerin salasanaani O_o)

Anonyymi kirjoitti...

Trinity ei ole villalankaa, ei sitä kannata ostaa :D

-Maria

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen jo pitkin syksyä lankajemmojen kasvaessa miettinyt, että Lankahamstereihin liittyminen olisi paikallaan. Luulenpa, että moni muukin on ajatellut samaa. :)