maanantai 29. kesäkuuta 2015

Värikästä elämää

Elämänlangalla suhtaudutaan varovaisen myönteisesti viikonlopun aikana saapuneisiin kesäisempiin keleihin. Liian kuuma sää ei ole mieleeni, mutta tässä parinkymmenen asteen kieppeillä on aika mukava olla ja elää.

Vähän niin kuin viimeviikkoisen Pride-viikon kunniaksi on puikoillekin päässyt enemmän värejä kuin mihin yleensä neuloessani sotkeudun, vaikka ei sentään ihan koko sateenkaaren verran. Olen nimittäin kääntänyt jo katseeni syksyn Ullaan ja teen värikkäitä varvassukkia.


Kuvassa ensimmäinen valmistunut Varvikas, väreinä Wollmeisen Türkis, Petersilie ja Möhrchen. Huomatkaa taktinen kuvakulma, jossa kaikki vielä päättelemättömät langanpäät (joita näin kirjavassa sukassa on muuten tosi monta) ovat piilossa.

Näitä on tulossa kahdessa muussakin väriyhdistelmässä, kun kokosarjoitan samalla vähän pienemmillekin räpylöille kuin tähän omaan noin 42/43 -jalkaani. Nean jalka on jo pienen aikuisen mitoissa noin koon 36 kieppeillä, ja Elämänlangan kirjavaan perheeseen asettuneella Mintulla puolestaan on sopivasti keskikokoinen jalka. Katsellessani langanpäiden määrää totesin että on se hyvä, ettei sukkien kuvaamiseen oikeastaan kyllä tarvita kuin yksi sukka kutakin kokoa, mutta enköhän tästä reipastu neulomaan kaikki viisi vielä tekemätöntä tassunlämmitintä.

Näissä hyvin värikkäissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikko tuonee tullessaan lisää varvikkaita.

Ei kommentteja: