maanantai 6. heinäkuuta 2015

Varpaita

Elämänlangalla vietetään pientä kesälomapätkää rennosti neuleiden parissa. Loma tulikin juuri sopivaan kohtaan, sillä vasen ranteeni kipeytyi töissä ja aristaa nyt jatkuvasti. Elättelen toiveita, että oireet ehtisivät häipyä ennen kun työt taas jatkuvat.

Kokeilut ovat osoittaneet, että nimenomaan peukalon liike näppäimistöllä kirpaisee, joten nyt yritän kirjoittaa koneella mahdollisimman vähän ja silloinkin käyttämättä vasenta peukaloa. Kirjoittaminen ilman yhtä sormista on muuten haastavaa hommaa: vaikka en koskaan ole oppinut varsinaista kymmensormijärjestelmää, olen nopea kirjoittaja ja sormilla on omat selkeät paikkansa.

Kiitos kaikkien hullujen ja humalaisten suojelijan, ei neulominen vihlo rannetta lainkaan. Sain jo luopua lomasuunnitelmastani naputella keskeneräinen käsikirjoitus valmiiksi kesädekkariksi ihan vain kaveripiirin huvitukseksi, ja olisin saattanut olla maailmalle hyvin loukkaantunut, jos neulominenkin olisi osoittautunut kivuliaaksi.


Varvikkaat etenevät: oma parini on langanpäitä vaille valmis, ja kahdesta muusta parista on jo toinen varvikas neulottu. Odottelen jenkeistä tilattuja neuletakkilankoja - katsotaan, miten mielessä pyörittelemäni ideat toimivat. Viimeksi rapakon takaa tilatut langat tuotiin ilmeisesti soutuveneellä, mutta elättelen toiveita, että pääsisin vielä kesän aikana neulomaan näitä tämänkertaisia.


Neulomisen lisäksi meillä harrastetaan edelleen myös ruuanlaittoa. Kokeilut hyvän jääteen valmistamiseksi ovat oikein lupaavia, joten nyt täytyy vain muistaa seurata sääennusteita niin, että muistaa laittaa teetä jääkaappiin hautumaan hellepäivää edeltävänä iltana.

Posti toi tänään myös ostamani Museokortin. Ehkä lähiaikoina voi siis myös harrastaa kulttuuria ja taidetta. Näillä eväillä selvinnee lomasta melko hyvin.

Ensi viikolla katsotaan, neulotaanko Elämänlangalla vielä varvikkaita, vai joko ollaan siirrytty uusiin projekteihin.

2 kommenttia:

Päivikki kirjoitti...

Kiitos jääteeohjeesta. Tässä miun bravuuri:
- 2 l kiehuvaa vettä
- 2 pussia Earl Greytä
- 1 kanelitanko
- 3-4 kokonaista neilikkaa (siis maustetta, ei kukkaa...)
- 1 sitruunan mehu
- mintun oksa
- sokeria tai makeutusainetta 1-2 dl.

Anna hautua n. ½ tuntia, jäähdytä ja nauti.

MysteryKnitter kirjoitti...

Kyllä sinä ne varvikkaat kesytät, en yhtään epäile sitä.