maanantai 22. kesäkuuta 2015

Keskellä kesää

Elämänlangalla ollaan edelleen näin kesän keskelläkin kiireisissä tunnelmissa. Töissä on vielä monta asiaa tekemättä ennen kuin ensimmäinen pieni kesälomapätkä koittaa ja lisäksi tekeillä on kesäpuuhana jälleen myös yksi käännöstyö.

Olin juuri saanut käsistäni Twigg Stitchin ja käännöksen viimeistelyvaiheen jäljiltä aika vahvasti sitä mieltä, että en koskaan enää käännä sanaakaan. Kustannuspäälliköltä kuitenkin tuli kysymys, että voisinko sittenkin tänä vuonna harkita ottavani myös toisen käännöstyön, kun Minervalla tehtiin sopimus aivan uunituoreen The Art of Slip-Stitch Knittingin julkaisusta. Laskeskeltuani hetken aikaa viikkoja syksyyn ja tingittyäni deadlinea pari viikkoa myöhemmäksi otin sitten tehtävän vastaan. Pidin kovasti vuosi takaperin kääntämästäni Gobersteinin ja Merchant-Destin kattavasta katsauksesta saumattomaan neulontaan, ja tässä samoilta kirjailijoilta on vastaavalla tavalla perusteellinen tutkielma erilaisiin nostetuin silmukoin neulottuihin pintaneuleisiin.


Käännösvaiheessa kyllä huomaa, että pääsin aloittamaan ennakkojulkaisumateriaaleilla, koska olen löytänyt aluteoksesta paljon jos en suoranaisia virheitä, niin asioita joista menee tekijöille tarkentavia kysymyksiä. Nyt tosin postiluukusta kolahti jo ihan paperinen versio kirjaa, joten toivon, että osan löydöksistäni on jo jenkkien pään kustannustoimittaja löytänyt. En vielä ole ehtinyt käydä kaikkea läpi.


Keskikesää juhliessa saivat kuitenkin sekä leipätyö että käännöshommat jäädä hetkeksi sivuun ja ehdin hetkeksi puikkojenkin pariin. Kuvassa tekeillä oleva sukka paistattelee päivää pihakeinussa sen pienen hetken, kun aurinko sunnuntaina meillä pilkisti. Tuosta matka jatkui Helsingin keskustaan, koska murphyn lain mukaan meillä tietenkin hajosi tiskikone juuri lauantaina, kun tiskivuori ulottui päivällisen jäljiltä kattoon saakka. Onneksi meillä oli jo ennestään periaatepäätös, että seuraavan kerran kun jo useaan kertaan huollettu tiskikone seuraavan kerran pettää niin hankitaan uusi, niin ei sitä tarvinnut alkaa erikseen pohtia. Tuleva uusi perheenjäsen on merkiltään Asko, ja se toivottavasti kotiutuu keskiviikkona.

Nyt jatkan päiväpostin odottelua, josko seuraavat tilaamani Wollmeisen sukkalangat tulisivat pian. Ehkä ensi viikolla on jo uusien sukkasuunnitelmien tiimoilta jotain näytettävääkin.

Ei kommentteja: