maanantai 8. kesäkuuta 2015

Pikaista neulontaa

Elämänlangalla kutaistiin viime viikon aikana nopea välipalaneule, kun sain sisäpiiristä lupauksen, että jos olen tosi, tosi nopea, ehtii neule vielä Ullaan. (SVNY:n jäsenet, huomio, kansikuvaäänestys kesänumeroa varten on auki!)

Yllätin kaikki, myös itseni, ja ostin neuletta varten marketista Novitan Rytmi-nauhalankaa. Lanka on miellyttävän tuntuista täyspuuvillaa, mutta merkittävän paljon paksumpaa kuin tavallisesti neulomani huivilangat. Olen muutenkin yleensä vähän huono kaikenlaisissa efektilangoissa, mutta kun näin Rytmin marketin hyllyssä nousi mieleen selkeä kuva siitä, millaiset pintaneuleet toimisivat nauhalangassa.


Koska lupasin neuleen Tosi Pikaisesti, huivi pääsi seikkailemaan kanssani monenlaisiin paikkoihin. Ensin huivi hengaili vähän kaupungilla matkalla Suomen Kotiseutuliiton toimistoon. Siellä se osallistui aktiivisesti keskusteluun kotiseututoimijoiden kommenteista Uudenmaan kulttuuristrategian uudistusta varten.


Illalla huivi palasi uudemman kerran kaupunkiin tutustumaan Punavuoren Ahveneen. Huivi ei välittänyt pubin kuulemma erinomaisesta olutvalikoimasta, vaan keskusteli innokkaasti vasemmistokristittyjen ideointitapaamisessa.


Lauantaina huivi kävi Velodromilla katsomassa naisten amerikkalaisen jalkapallon SM-sarjan avajaisotteluja. Kun GS Demons kohtasi Jyväskylä Jaguarsin, piti seurata silmä tarkkana pistesuorituksia peliraporttia varten, mutta myöhemmin illalla Helsinki Roostersin ja Seinäjoki Crocodilesin pelissä huivi ehti myös kaikessa rauhassa katsella peliä.


Lopulta huivi kävi rentouttavassa kylvyssä ennen kuin suostui poseeraamaan viimeisteltynä valokuvissa. Kuvatessa tosin uhkasi tulla kiire: pääsimme sisään juuri sateen alta, ja nyt tätä kirjoittaessani ukkonen jyrisee komeasti.

Hyvä tuli, olen tyytyväinen. Lanka tosin olisi saanut olla tasalaatuisempaa: samasta värjäyserästä huolimatta yksi kerä oli erottuvasti eri sävyisen vihreä, yhdessä kerässä oli useita solmuja ja yhdessä lanka oli rispaantunut rikki monesta kohtaa. Lopputulos on kuitenkin mukavan tuntuinen, ja lisäksi olen tyytyväinen siihen, että onnistuin kerrankin yhdistämään nauhalangan sellaiseen pintaneuleeseen, jossa se toimii.

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Mitäs ensi viikolla neulottaisiin?

Ei kommentteja: