maanantai 4. toukokuuta 2015

Tossukat

Viime viikolla Elämänlangalla tutkittiin valkoista sukanvartta:


Kuvan sukka on aikuisen naisen kokoa ja neulottu keskipaksusta langasta. Äkkiseltään veikkaisin, että työssä on käytetty Nallea tai jotain hyvin vastaavan oloista lankaa. Kun ryhdyin testailemaan pintaneuletta, se alkoi kuitenkin kuiskutella minulle vauvansukista. Onnekkaasti tuttavapiirissä on meneillään hyvä vauvavuosi, joten sain nopeasti puhuttua itselleni lupauksen lainata yksiä pikkuisia jalkoja, jahka nämä tossukat ovat valmiit.

Olin muuten unohtanut, miten paljon huomiota söpöt vauvanneuleet herättävät. Nytkin juttelin bussissa pitkät pätkät erään rouvan kanssa, joka välittömästi tiedusteli, että onko neule menossa aivan vastasyntyneelle. Vielä ei sentään kysytty, neulonko lapsenlapselle, joten lähestyvä syntymäpäivä ei ilmeisesti ole toistaiseksi vanhentanut minua merkittävästi.


Lankana on edelleen sama erittäin riittoisa vihreä Austermann Royal, jota käytin jo kummityttösen villapaitaan ja villahousuihin sekä kummipoikasen lapasiin (jotka onneksi ovat niin isot, että sopivat varmasti vielä syksyllä, koska en näemmä saanut niitä kevätpuolella toimitettua perille). Koska kohtuus lankaostoksissa ei kuulu päällimmäisiin hyveisiini, ei viimeinen kerä vieläkään ole menossa.

Tossukoiden ohje on menossa Ullaan. Vielä ehtii viimeistellä ohjeita seuraavaan numeroon, sillä deadline on vasta sunnuntaina. Nyt on muuten myös hyvä aika ilmoittautua tekemään ohjeiden oikolukua tai ladontaa, sillä seuraavan numeron valmistelu vie paljon aikaa ja apukädet ovat tarpeen. Päätoimittajan tavoittaa osoitteesta paatoimittaja@ullaneule.net. Laittakaa rohkeasti viestiä ja kysykää lisää!

Näissä tunnelmissa tällä viikolla. Ensi viikolla luvassa on toivottavasti uutta lankaa.

Ei kommentteja: