maanantai 18. toukokuuta 2015

Eksyksissä ajassa

Elämänlangalla oltiin viime viikonloppuna aivan eksyksissä ajassa, kun vuotuinen roolipelitapahtuma Ropecon järjestettiinkin jo toukokuussa. Tapahtuman kotina vuodesta 1998 toiminut Dipoli peruskorjataan ja tilojen käyttötarkoitus muuttuu, joten viikonloppuna pelinörtit valtasivat Otaniemen näillä näkymin viimeistä kertaa tässä mittakaavassa. Ensi vuonna ollaan Helsingin Messukeskuksessa normaalimpaan aikaan vuodesta eli 29.-31.7., mutta silloin saadaankin sitten opetella aivan uuden talon tavoille.


Ropeconiin kuuluu hankkia uusi paita. Tämänvuotinen Con-paidan maalasi käsin ystäväni Jari. Muut Social Justice -joukon jäsenet olivat Ranger, Illusionist, Wizard, Bard, Mage, Priest ja Thief. Virallinen tarinamme on, että Social Justice Warrior kaatui Internetissä trolliarmeijan hyökkäyksessä, ja pidämme siitä kiinni.


Ropeconin ohjelma oli taas monipuolinen. Tämän vuoden kohokohtiin kuului ehdottomasti Unreality -kuoro, joka esitti musiikkia esimerkiksi tietokonepeleistä ja fantasiaelokuvista. Jos lukijoissa on kuorolauluun kallellaan olevia nörttejä pääkaupunkiseudulta, niin kuorolla on kuulemma tässä lähiaikoina tulossa koelaulutilaisuuksia.


Perinteisesti Ropeconissa myös neulotaan. Tässä Nean takin hiha katselee, kuinka paneelikeskusteluun alkaa vähitellen kertyä yleisöä paikalle. Minulla siis oli vakaa aikomus mennä coniin maksavana asiakkaana, mutta sitten minut kutsuttiin mukaan kirjailijapaneeliin, nimenomaan tietokirjailijana. Minun on myönnettävä, että vielä neljän neulekirjankin jälkeen kirjailijaidentiteetti on vähän hukassa, ja stressasin kovasti siitä, onko minulla paneelissa mitään sanottavaa. Tutut eivät yllättyne, jos sanon, että en jäänyt tuppisuuksi. Paneelilla myös oli loppujen lopuksi myös ihan mukavasti yleisöä, vaikka sunnuntaiaamun ohjelmaslotti ei ehkä ole kaikkein houkuttelevin mahdollinen.


Käytin myös tilaisuutta hyväkseni ja ostin Kaubamajasta erilaisia pieniä pelejä. Näistä ehdittiin testata vain Love Letter, joka olikin mielenkiintoinen uusi tuttavuus.

Ensi viikolla on toivottavasti lisää neuleasiaa, kun Nean jakku etenee - Ullan deadline oli ja meni, mutta toinen hiha puuttuu vielä. Näissä tunnelmissa siis seuraavaan viikkoon ja kesää kohti!

1 kommentti:

Liina kirjoitti...

TOI PAITA! Jos joskus käynnistätte sarjatuotannon, olen jonossa. En keksi mitään, mitä mieluummin olisin kuin Social Justice ... erm ... no mikä vaan. Paitsi edesmennyt Warrior-parka.