maanantai 11. toukokuuta 2015

Juhlahumua

Elämänlangalla ollaan vietetty viikonloppu juhlatunnelmissa, kun syntymäpäiväni ja äitienpäivä osuivat tänä vuonna samalle päivälle. Synttäripäivällisvieraat oli kutsuttu lauantai-illalle, ja lisäksi Nean rokkiryhmä kilpaili päivällä Rock'n'Swing -tanssien SM-kisoissa.


Näette aivan oikein - kuvassa on sininen neule. Olen tekemässä Nealle puuvillaneuletakkia, ja neiti itse valitsi värin. Toistaiseksi neuleessa ei ole tapahtunut mitään katastrofeja, vaikka siniset neuleet tunnetusti aina epäonnistuvat. Lankana on Cascade Yarnsin Ultra Pima, joka on harvinaisen miellyttävää neulottavaa ollakseen puuvillaa. Ohje, noin 145-150 -senttiselle lapselle, on tulossa Ullaan. Tällä ohjeella en pääse kisaamaan kansikuvasta, sillä deadline oli eilen, mutta toimituksesta luvattiin että saan toimittaa materiaalia myöhemminkin. Onneksi viime viikolla vilahtaneet vauvansukat valmistuivat ja kävivät kuvattavina, joten ehkä saan niillä vähän söpöyspisteitä.


Ihan koko tanssikisan ajan ei voinut neuloa, koska välillä piti katsoa kuinka tyttöformaatio Rokkikiitäjät esiintyi. Kisa sujui oikein reippaasti, ja kotiin tultiin hopeamitalit kaulassa. Rehellisyyden nimissä on ehkä kuitenkin mainittava, että sarja oli sen verran pieni, että kaikki saivat jonkin palkinnon.

Lopun lauantaita oli pidettävä neuletaukoa, sillä Rouvain päivällinen valtasi Elämänlangan keittiön.


Koska kyseessä oli minun syntymäpäiväni, ei synttärikakku ollut perinteinen kermakakku, vaan tummalla suklaalla tehty suklaamoussekakku. Lapsille kakku olisi saanut olla vähän makeampaa, mutta minusta se oli oikein maistuvaa.

Näissä tunnelmissa lähdetään viettämään seuraavaa elinvuotta - sinistä puuvillaa neuloen. Katsotaan, joko ensi viikolla päästään esittelemään mallia.

1 kommentti:

Neili kirjoitti...

Ihana synttärikakku ja myös neule.