maanantai 23. maaliskuuta 2015

Sukanvarresta villasukaksi

Pari viikkoa sitten Elämänlangalla kaappasi vallan harmaa sukanvarsi, joka valitti, ettei täällä huomioida reissuneuleparkojen tunteita laisinkaan. Lisäksi se uhkaili solmuisilla langoilla ja ties millä, joten katsoin parhaaksi  tikuttaa sukan äkkiä valmiiksi.


Sain sitten lopulta ommeltua kaikki langanpäät ja pujotettua kuminauhat lauantaina. Vietin heti sukkien kanssa laatuaikaa ja kävin hengailemassa kuvattavana pihakeinussa.


Sitten vielä seisoskeltiin naapuritalon pihakoivun vieressä, vaikka kuvaajani vähän mutisikin siitä, että "ensin sanotaan keinulla että hyvä on, ja sitten tahdotaan muutaman askelen päästä vielä vähän lisää kuvia". Lisäkuvat tulivat loppujen lopuksi sen takia, että en ollut varma saanko kirkkaassa suorassa auringonpaisteessa otetuista valokuvista irti oikeaa sävyä. Sukat ovat siis Wollmeise Twiniä, ja värisävy 13 Al, eli kevyesti sävytetyllä alumiininharmaalla mennään. Seuraava sukkapari on jo puikoilla, arvatkaa missä värissä, ja pohdinnassa on, mitä värejä tilaisin tulevia sukkia varten. 


Elämänlangalla harrastetaan neulomisen lisäksi paljon ruuanlaittoa - enimmäkseen arkiruokaa, sillä jostain kumman syystä lapset täytyy ruokkia joka päivä ja yleensä vielä monta kertaa päivässä, mutta välillä myös erilaisia kokeiluja paremman sortin päivällisruokien kanssa. Huomasin männäviikolla Tiede-lendestä, että Anu Hopialta on ilmestynyt kasviksiin ja kasvisruokaan keskittyvä kirja, ja että se on ilmestynyt Minervan kustantamana. Itsehän olen tehnyt Minervalle yhden kirjan ja kääntänyt useita. Lähestyin kustantamoa välittömästi kysellen, saisinko heidän leivissään työskennelleenä tilata kirjan vähän suositushintaa edullisemmin, ja jo tänään kirja sitten kolahti postilaatikosta. Minun pitäisi syödä enemmän kasviksia jo ihan ruokavalion monipuolisuuden vuoksi, puhumattakaan sitten siitä, miten suuri erityisesti naudanlihan hiilijalanjälki on. Ehkä tästä saa taas vähän vinkkejä ja uutta potkua?

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla mennään toiveikkaasti kevättä kohti. Tänään sataa, mutta ehkä ensi viikolla ollaan taas lämpimämmissä ja aurinkoisemmissa tunnelmissa pääsiäisen lähestyessä?

Ei kommentteja: