maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kevät-Ulla on täällä

Hyvää kannattaa odottaa: kevään Ulla on nyt täällä! Lehden tekijät ovat vapaaehtoistyön sankareita! Päätoimittaja kertoo palstallaan, kuinka stressi hiipii tekijöille aina uuden numeron julkaisun kieppeillä. Itse osallistun lehdessä lähinnä sisällön tuottamiseen ja toimin sitten taustayhdistyksen puolella jäsenvastaavana, mutta kourallinen uutteria työläisiä esimerkiksi oikolukee ja latoo webisivuille meidän sisällöntuottajien tuotoksia. Jokainen käsipari on arvokas, joten reippaasti ilmoittautumaan päätoimittajalle avuksi jos html taipuu auttavasti tai jos osaat oikolukea neuleohjeita! Seuraava ponnistus on luvassa touko-kesäkuussa, numeron 2/15 deadline on äitienpäivänä (joka muuten on tänä vuonna syntymäpäiväni - minulle voi mieluusti antaa lahjaksi muutaman vapaaehtoisen työtunnin Ullan parissa).


Oma panokseni Ullaan oli tällä kertaa neulepuseron mallinen, täällä blogissa jo aiemmin vilauteltu Velikulta -paita. Cascade 220 Superwash on muuten aivan mainiota lankaa, totean sen taas: hyvin paljon kotimaisen seiskaveikan tapaista paksuudeltaan, mutta pehmeämpää ja miellyttävämmän tuntuista neuloa ja värikartassa on laajuutta.


Pitää vielä laittaa lähikuva palmikkoristikosta, koska nämä baijerilaistyyliset nyherrykset ovat aina niin kertakaikkisen viehättäviä. Koskahan joku neuloisi minulle jonkun tämäntapaisen puseron?


Tein tähän numeroon myös tekniikkaohjeen. Olen joskus muinoin kirjoittanut pienen ohjeen virkkausaloituksesta, mutta sitä oli selvästi aika päivittää Nyt kokosin yhteen useita erilaisia tapoja aloittaa neule väliaikaisesti eli siten, että aloitusreunaan jää avoimia silmukoita, joko puikolle tai niin, että työ aloitetaan apulangalla, joka puretaan pois kun silmukat halutaan käyttöön. Lisäksi tein vähän oikolukua, sillä saimme Ullaan eräästä aivan toisesta kaveripiiristäni tutulta Tandalta ohjeen koiran puseroon. Myös ohjeen ruutupiirros on minun käsialaani.

Näissä iloisen Ullaisissa tunnelmissa tällä viikolla! Lehdessä on taas monta mainiota ohjetta, kannattaa käydä tutustumassa! Ensi viikolla sitten taas uutta Elämänlankaa.

Ei kommentteja: