maanantai 23. helmikuuta 2015

Sairaasti hommia

Elämänlangalla on tuttuun tapaan kiireistä, jos ei töissä tai kiireisissä neulehommissa niin sitten vapaaehtoistyön puolella.

*politiikkavaroitus*
Kerroin joulukuussa, että lupauduin ystävälleni kampanjapäälliköksi eduskuntavaaleihin. Nyt vaalien lähestyessä hommaa on enenevässä määrin - muun muassa olin päivänä muutamana seisomassa Sellon kulmalla jakamassa Vasemmiston vaalilehteä, käytin viikonlopun viilatakseni yhteislauluvihkoa kampanjajuhliin ja olen luvannut olla useampana varhaisena perjantaiaamuna tässä ennen vaaleja asemalla tarjoamassa ihmisille Kansan uutisia ja esitteitä. Vaalimainoksena mainittakoon tässä, että jos etsitte Uudenmaan vaalipiirissä fiksua ehdokasta, niin Jaanaan kannattaa tutustua.
*politikointi päättyy*


Nyt alkuviikosta täytyy näemmä hillitä kaikenlaisia hommia, sillä vietin äsken aamupäivän Mehiläisessä tutumassa pitkästä aikaa työterveyden sujuvaan palveluun. Olen tyypillisesti käynyt samalla lääkärillä, joka iloisesti tervehti että sitä on vissiin oltu terveenä kun viimeksi on nähty vuonna 2013. Nyt tuli sitten käytettyä palveluita koko viime vuoden edestä, kun minut lähetettiin monenlaisiin labrakokeisiin ja sydänfilmiin, jotta tuli suljettua pois keuhkoveritulpan ja ainakin kolmen eri sydänvaivan mahdollisuus. Onneksi oli sukankudin mukana, sillä vaikka joka paikkaan pääsi nopeasti niin kokeiden tuloksia täytyi tovi odotella. (Toisaalta voisi ajatella, että kokeet olivat hätävarjelun liioittelua, mutta jos ylipainoinen potilas valittaa pitkittynyttä hengenahdistusta ja kipua rintakehän alueella, niin onhan tuota aiheellista tutkia - en valita. Tulipa samalla tarkistettua että myös verenpaine, jota ei kovin usein tule mittailtua, on ikäiselleni ja kokoiselleni ihmiselle ihan hyvissä lukemissa.)

Lopputulos oli, että pitkittynyt poskiontelontulehdus on hengaillut sinänsä oireettomana piilossa, mutta on ärsyttänyt tavallisesti hyvin matalaa profiilia pitävän rasitusastman pahaksi, ja lisäksi epämääräinen liman köhiminen on ärsyttänyt kurkunpäätä. Antibioottikuurin lisäksi hoito-ohjeeksi tuli hyvin suomalaiskansallisesti juoda paljon ja puhua vähän. Sankarillisesti pidättäydyin kysymästä, saako juomista varten pirtureseptin.


Muiden hommien ohella tekeillä on taas neulekirjakäännöstä. Twigg Stitch kolahti postilaatikosta viime viikolla, ja vaikka pdf-tiedostot ovat olleet koneella jo tovin, on oikean kirjan selailu aina palkitsevampaa.


Twigg Stitch on Vicki Twiggin kehittämä joustinneulepohjainen kaksipuoleinen neuletapa, jolla siis voi tehdä täysin käännettäviä kaksivärisiä neuleita - ei pelkästään kirjoneuletta, vaan esimerkiksi pitsiä kuten yllä olevassa huivissa, tai palmikoita. Totesinkin, että sitten kun suomennos jossain vaiheessa tulee julki ja luultavasti päätyy Ullaan arvosteltavaksi, niin täytynee tehdä jonkinlainen kaulaliinaohje tekniikan esittelyksi. Olen kyllä tyypillisesti hirveän huono työskentelemään useammalla värillä, mutta harjoitus ja uusiin tekniikoihin tutustuminen eivät tee koskaan pahaa.

Näissä sairastupatunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Katsotaan, mitä ensi viikko tuo tullessaan!

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Voi kamaluus! Nyt otat iisisti siellä! Astman kanssa ei leikitä. Kysy vaan, mistä tiedän. Ehkä siitä, että Bricanyl ja Pulmicort ovat olleet parhaita kavereitani jo ties kuinka pitkään. Niin, ja inkivääri myös. Inkivääri on sellainen kaveri, että sitä kehtaa jo kaveriksi nimittääkin. Se pitää äänen tallella, hunajan ohella (hunajaa käytän harvemmin nykyisin), ja antaa laatua uniin.