maanantai 2. helmikuuta 2015

Kainalopalloa ja vauvatarvikkeita

Elämänlangalla on neulottu viime viikolla vähänlaisesti, sillä niska-hartiaseutu on vihoitellut. Syytän YTHS:n punttijumppaohjeita. Vaikka teen suositeltua pienemmillä painoilla, niin silti tulee pää melkoisen kipeäksi. Mitä, niskat jumissa, meillä täällä Elämänlangallako muka? En uskalla tehdä jumppaa heti joka päivä, mutta jos parin päivän välein yrittäisi, niin ehkä tilanne vähitellen lähtisi paranemaan.

Viime yönä uskaltauduin kuitenkin neulomaan, sillä pikkutunneilla pelattiin amerikkalaisen jalkapallon mestaruussarjan loppuottelu Super Bowl. Peli kesti aamuviiteen, joten jotain tekemistä oli käsillä oltava hereillä pysymiseksi. (Onneksi myös itse peli oli jännittävä ja ratkesi vasta aivan viime hetkillä.)


Sain yön aikana ystävälleni jo jonkin aikaa tekeillä olleen toukkapussin melkein valmiiksi, ja viimeistelin sen nyt päivän mittaan. Uusi tulokas on saapumassa aivan lähiviikkoina, joten alkoi olla jo aikakin saada tämä valmiiksi. Koska pussin tuleva omistaja ei vielä ole keskuudessamme, lainasin lasten vauvanukkea poseeraamaan kuvissa. Vauvanukke hoiti mallintehtävänsä oikein hyvin ja kitisemättä.

Lankana tässä pussissa on Cascade 220 Superwash, väri Ruby. Lankaa kului himpun alle 200 g. Katselin netistä erilaisia kuvia ja summittaisia ohjeita. Itse aloitin muistaakseni sadalla silmukalla alareunasta suljetulla 2 o, 2 n -neuleella. Merkkasin silmukkamerkeillä työn molemmat reunat ja lisäsin suurin piirtein 3-4 sentin välein 1 silmukan molemmin puolin kumpaakin merkkiä. Puolenvälin kieppeillä (ja kun ribbi jatkui katkotta) lopetin lisäykset ja neuloin pötköä kunnes työllä oli pituutta suurin piirtein 45 senttiä. Pääntietä varten päätelty yhteensä noin 1/3 silmukoista vähitellen muutaman kerroksen aikana, ja sitten työtä on jatkettu tasona vajaa kymmenen senttiä. Tämän jälkeen aloin lisätä huppua varten pääntien reunassa aina joka kerroksen alussa silmukan, kunnes huppu vaikutti sopivan korkuiselta. Päättelin hupun sauman kiinni kolmen puikon päättelyllä ja ompelin aloitusreunan sauman umpeen.

Toivottavasti pussi sopii tulevalle omistajalleen - sen kuulemme tosin vasta joskus myöhemmin. Ensi viikolla Elämänlangalla ollaan ehkä vähän isompien lasten neuleissa. Tai sitten ohjelmassa on jotain aivan muuta, jos niskani on edelleen sitä mieltä, että neulominen on huono ajatus.

2 kommenttia:

byrocrat kirjoitti...

Kahvakuulaa ei kannata heiluttaa pään päällä, kyllä siitä saattaa sattua päähän pahemminkin.

Kristel kirjoitti...

Ai siitäkö se johtuukin! ;)