maanantai 9. syyskuuta 2013

Lakeuden kutsu

Elämänlangalla on kuin onkin uutta näytettävää tällä viikolla! Lakeuden kutsu -pusero valmistui. Välisovituksissa pusero ei ollut aivan täydellinen, mutta totesin taas kerran viimeistelyn tärkeyden. Kastelin neuleen läpikotaisin ja annoin kuivua tasossa. Neulepinta rentoutui ja neule laskeutuu paljon kauniimmin kuin olin ajatellut.


Lankana tässä on omasta lankavarastosta löytynyttä Rowanin RYC Cashsoft 4 ply -lankaa. Sormi- ja neuletuntumaltaan lanka tuntuu paksummalta kuin 4 ply, jonka pitäisi olla lähellä ohuen sukkalangan paksuutta. Lopullinen neuletiheyteni sileässä neuleessa taisi olla suurin piirtein 24 s kymmenellä sentillä eikä sileä pinta vaikuta millään muotoa kalaverkolta.


Paidan juju on palmikkoyksityiskohdissa: hihansuissa, helmassa ja kauluksessa kertautuvat yksinkertaiset neljän silmukan palmikot. Lisäksi pusero on neulottu ylhäältä alas ilman ainuttakaan ommeltavaa saumaa, mihin viimeistelyvaiheessa olin erityisen tyytyväinen. Rintamuotoilut on tehty lyhennetyillä kerroksilla ja kyljissä on A-linjaiset lisäykset kohti helmaa.

Jos jotain muuttaisin, niin loisin kaula-aukkoa varten muutaman silmukan enemmän. Nyt pohdinnassa on, jaksanko kirjahässäkän jälkeen tehdä tästä ohjeen Ullaan, vai jääkö pusero vain oman vaatekaapin koristukseksi.


Nyt saavat syksyn viileät ilmat tulla, tällä puserolla pärjään varmasti pikkupakkasille asti!

Näissä mukavan lämpöisissä tunnelmissa siis Elämänlangalla tällä kertaa! Ensi viikolla sitten uudet kujeet.

3 kommenttia:

tiina kirjoitti...

Kauniilta näyttää, ja kaulus on veikeä :)

Unknown kirjoitti...

Hyvännäköinen perusneulepusero. Palmikot pikantti yksityiskohta. Tyylikäs neule, odotan ohjetta :)

MysteryKnitter kirjoitti...

Ullaan tietty!