maanantai 23. syyskuuta 2013

Itselle ja muille

Elämänlangan aktiivinen pienten neuleiden kausi jatkuu. Viikon mittaan on valmistunut takki pienelle kummityttöselle, myssy vähän isommalle kummipoikaselle sekä vihdoin ja viimein polvisukat itselle.


Työnimen Retro saanut neuletakki on tässä kuvassa vielä keskeneräisenä: neuloin työn loppuun, päättelin langanpäät ja ompelin napit kummityttösen synttäreillä lauantaina. Valmis takki jäi sinne kummityttölään kuivumaan muotoonsa saunan lauteille, ja saan siitä toivottavasti valokuvan jossain vaiheessa käyttäjän päälläkin. Lankana tässä on Wollmeise. Oranssi on 100 % merinoa, jota jäi edelleen tähteeksi viime viikolla nähdystä Syksy-myssystä, tummanvihreä puolestaan Twiniä.

Malli on yksinkertainen ylösalaisinraglan. Neuloin ensin kaulusta muutaman sentin, sitten jatkoin molemmissa reunoissa pieniltä keriltä kaulusribbiä nappilistaksi. Voin muuten luottamuksella kertoa, että jos tekee virheen intarsian reunassa ja huomaa sen vasta kymmenen kerrosta myöhemmin, siisti korjaaminen ei ole ihan yksinkertaista. Oranssi jatkuu valmiissa työssä vielä sitten helman ja hihansuiden ribbinä. Sellon Eurokankaan nappivalikoima on hyvin pieni, mutta silti onnistuin löytämään sieltä melkein täsmälleen samanväriset vihreät napit kuin tuo vartalon ja hihojen lanka.


Yllä mallipäänä Nea, mutta tämä ribbipipokin jatkaa kummilapsiteemaa. Pipo on menossa kolme vuotta täyttävälle kummipoikaselleni lokakuussa. Lankana on Cascade 220 ja mallina ihan yksinkertainen 2 o, 2 n -joustinneule. Tavoitteena oli myssy joka joustaa ja venyy moneen kokoon. Pienelle poikaselle reunan voi taittaa tarvittaessa, ja ribbi toivottavasti pysyy tiukasti päässä talvileikeissä. Ohjetta en ole kirjoittanut, mutta silmukoita oli 88 ja minulla oli käytössäni 4 mm:n puikot. Kavennukset aloitin, kun ribbin korkeus selkeästi auki venytettynä oli noin 16 cm.


Viimeiseksi jotain itsellenikin! Cascade -sukkalangasta jo maaliskuussa aloitetut polvisukat. Näissä on pohjana ollut Ullasta Muhkean pohkeen polvisukat -ohje. Ohjeen lanka on vähän paksumpi, mutta otin työhön puoli milliä pienemmät puikot sekä tavallista kokoani yhtä kokoa suuremman silmukkamäärän. Käytössä olen huomannut, että olen vähän turhan lämminverinen Nallenkin paksuisille sukille, mutta näistä astetta ohuemmista langoista neulotut villasukat toimivat mainiosti.

Seuraavaksi jatkuvat lasten neuleet: kuulin luotettavalta taholta, että meillä usein lainassa viihtyvä ekaluokkalainen kaipaisi keltaista myssyä talveksi, ja hänellä on huomenna syntymäpäivä. Onneksi varastosta löytyy myös kellanruskeaa Cascadea, ja pikaisestihan toinenkin tuollainen ribbipipo valmistuu...

Näissä reippaan värisissä valmistuneissa tunnelmissa Elämänlangalla siis tällä viikolla. Ensi viikolla taas uutta Elämänlankaa!

1 kommentti:

Lotta-Mari kirjoitti...

Ihanat polvisukat.
Kyllä maanantai on vasta silloin maanantai kun on ehtinyt lukea Elämänlankaa. :)