maanantai 7. syyskuuta 2015

Fludssa

Syksy ja koulujen alku on tuonut Elämänlangalle kauden ensimmäisen räkätaudin. Ensimmäisenä sairastanut Nea on jo oma itsensä ja Joelilta puuttuu vielä ääni, mutta aikuisväestö on nyt vaihtelevan tautista. Itse sain työterveyslääkäriltä "luvan" mennä huomenna töihin suosituksella, että teen tämän viikon mahdollisimman lyhyttä päivää (mikä osa-aikatyössä onnistuu kohtuullisen helposti) ja koitan puhua mahdollisimman vähän (jolle ohjeelle nauravat naurismaan aidatkin).

Flunssan johdosta Elämänlangalla tänään vaihteeksi lifestyle-osio: syysflunssaan sopivaa soppaa.


Rouvain päivällinen sai viime vuonna joululahjaksi keittokirjan Vegaanin keittiössä ja siitä on löytynyt pari erinomaisen mieluisaa reseptiä. Nyt keiteltiin iso kattilallinen maapähkinä-bataattikeittoa, tosin tällä kertaa vähän tuunattuna. Annos oli suurin piirtein kaksinkertainen ja lisäksi muokkasin vähän kasvissisältöä mm. korvaamalla tuoretomaatit säilykkeellä eli tässä tapauksessa paseeratuilla tomaateilla. Jääkaapista löytyi taannoin kaupasta heräteostosteltu suuri myskikurpitsa, jonka paahdoin uunissa ja lisäsin sitten mukaan keittoon.

Kunhan säät vielä kolenevat, niin meidän keittiössämme tehdään varmasti joku päivä Hesarin ohjeella sipulikeittoa. Soppa on toteutettu meillä sekä taikinakuorella että ilman, ja molemmin tavoin se on herkullista. Lifestyle-Elämänlankaa suosittelee lämpimästi.

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Ehkä ensi viikolla päästään taas neuleiden pariin?

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Oi voi, toivottavasti paranette pian! Luen taas "tulevaisuudesta" käsin, joten siksi kommentit voivat olla "outoja".