maanantai 27. heinäkuuta 2015

Kesäisiä kiireitä

Elämänlangalla vietetään kiireistä kesää, kun Valtakunnalliset kotiseutupäivät lähestyvät. Lukijoiden kannattaa henkisesti valmistautua siihen, että aihe mainitaan täällä vielä toisenkin kerran, sillä tällä ja ensi viikolla päivien valmisteluihin ja sitten niiden viettämiseen menee tunti jos toinenkin.

Jos satutte olemaan liikkeellä Leppävaaran lähistöllä perjantaina tai lauantaina 7.-8.8., tulkaa piipahtamaan Kotiseutumarkkinoilla! Markkinat ovat avoinna molempina päivinä klo 10-16 ja luvassa on kaikenlaista hauskaa. Neulojia saattaa erityisesti kiinnostaa, että Hopeasäie on tulossa paikan päälle (ja uhkaili minua vihreillä sukkalangoilla - pelkään, että markkinat muodostuvat minulle henkilökohtaiseksi taloudelliseksi katastrofiksi).


Työkiireiden lisäksi täällä on taas ihmetelty, kuinka aika kuluu. Nea täytti lauantaina 11 vuotta. Kuvassa muuten päivänsankarin lisäksi myös neidin itsensä tekemiä muffinseja sekä napostelutikkuja. Itse onnistuin saamaan pitkästä aikaa oikein kammottavan päänsärkykohtauksen lauantaiaamuna ja lähinnä nukuin loppupäivän, mutta onneksi tarjoilujen tekeminen sujuu hyvin jo ilman äidin apuakin. Kuvasta havaitsemme myös, että olen huono lifestylebloggaaja, koska ketään ei kiinnostanut korjata taustalla näkyvän pianon päältä nuotti- ja tavarakasaa pois. Nean kaveri kävikin sanomassa että "Teillä on aina niin kotoisaa!", jonka paranoidisti epäilen tarkoittavan "Teillä pitäisi siivota!".

Neulepuolella vilautan kuvaa tekeillä olevasta neuletakista. Tämä kuva on jo parin viikon takaa kun olimme pikkuruisella lomalla Seinäjoella, mutta neuleen ulkonäkö ei ole tuosta juuri muuttunut - mitta on ehkä kolminkertaistunut, mutta se on edelleen harmaanruskea puolipatenttineuleinen suorakaide. Projekti ei siis pärjää kuvauksellisimpien keskeneräisten käsitöiden kisassa esimerkiksi varvikkaille, mutta on erinomaisen rentouttavaa neulotavaa. Epäilen kuitenkin, että jossain vaiheessa joudun taas ajattelemaan, koska vaikka suunnitteilla on pitkähkö neuletakki, niin ei sen nyt ole tarkoitus polviin asti ulottua. Täytynee siis alkaa harkita kädenteitä, mikä merkitsee neulematematiikkaa - erityisesti, jos suunnittelen saavani tästä jotain aikaiseksi syksyn Ullaan. Kannustan muuten kaikkia kaappineulesuunnittelijoita nyt rohkeasti esille, sillä syksyn deadlineen on vielä reilut 2 kuukautta aikaa, joten nyt ehtii hyvin vielä kirjoittaa ohjeita!

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla ja ehkä seuraavallakin ollaan varmasti tiiviisti kotiseututyön tunnelmissa!

Ei kommentteja: