maanantai 22. heinäkuuta 2013

Teletapit sanoo "Uudestaan!"

Joskus neulesuunnitelmat toimivat kerrasta ja kaikki sujuu kuin tanssi. Toisinaan lopputulokseen päästään useamman yrityksen ja erehdyksen kautta.


Puserokirjaan on tulossa yksi yläosa Drops Safranista. Minulla oli mielessäni tietyntyyppinen neulepinta, jota lähdin testaamaan mallitilkuilla viikonlopun aikana. Tässä pinnassa vuorottelevat 6 s:n palmikonkierrot ja 6 s:n levyiset helmineuleruudut. Jotain oikeantapaista, mutta ei kuitenkaan ihan. Pitäisikö ruutujen olla selvärajaisemmat? Ovatko palmikot liian leveitä? Kiersinkö väärään suuntaan?


Seuraava yritys: nyt palmikot ovat viiden silmukan levyisiä ja kiertyvät vasemmalle. Palmikoiden välissä on 3 s helmineuletta, jota ympäröi molemmilta puolilta sekä ylä- ja alareunasta nurja raita. Ihan jees, mutta ei sitä, mitä nyt hain. Nurjat raidat tekevät liian selvän rajan palmikoiden päähän ja sekoittuvat ikävästi jo valmiiksi pieniin helmineuleosiin. Pitäisikö sittenkin käyttää vain nurjaa pintaa korostuksena?


Kolmas tilkku on vasta kuivumassa, joten on vielä vähän vääristyneen näköinen pesun jäljiltä, mutta selvästi parempi. Viiden silmukan palmikonkiertojen välissä on nurjaa neuletta ja palmikoiden päät nousevat ja katoavat vähitellen nurjalta pohjalta. Ensimmäisen mallikerran aikana palmikonkierto oli vähän väärässä kohdassa ja valmiit kierrot jäivät epäsymmetrisiksi, toisella mallikerralla siirsin kiertoa parilla kerroksella. Nyt näyttää hyvältä. Seuraavaksi sitten laskemaan, miten pintaneule asettuu ajateltuun vaatteeseen.

Näissä neulesuunnittelullisissa tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla uusia seikkailuja.

4 kommenttia:

ullapulla kirjoitti...

minusta nuo helmineuleiset mallitilkutkin on kivoja, tuli heti mieleen et tuota neulospintaa täytyy itsekin kokeilla johonkin!

Pauliina kirjoitti...

Tuo ylin tilkku on mielestäni kaunis. Tuollaisen puseron voisin tehdä itselleni.

Hepsi kirjoitti...

Minua miellyttää eniten tuo keskimmäinen. =)

MysteryKnitter kirjoitti...

Tykkään ylimmäisestä eniten.