maanantai 1. lokakuuta 2007

Stressieläin

Syksy yllätti maisterin taas takavasemmalta, ja Elämänlangalla onkin viime päivinä podettu yhdistettyä syysangstia ja neuleaiheista stressisyndroomaa. Olo on kuin Pirren bloggaamassa hupiviestissä: kovasti koko ajan on jotain tekevinään, mutta mitään ei tunnu saavan aikaiseksi ja hommat jäävät kesken kun joka välissä keksii jotain uutta jota pitäisi aloittaa juuri nyt.

Ullan deadline uhkasi myös aiheuttaa stressiä ja ahdistusta. Mikä siinä on, että vaikka Ullablogissa ne tappolinjat kerrotaankin, on aina jotain vaiheessa kun ohjeen lähettämisen aika tulee?Valmista kuitenkin tuli, kuten kuvasta näkyy. (Kuva ja kuvan lapsi lainassa Villasadulta, paljon kiitoksia.) Tarkempia kuvia sitten tarjolla viikon päästä kun Ulla ilmestyy, tai Ullan jäsenille jo lähipäivinä kun esikatselu ja kansikuvaäänestys alkavat.

Kuvista puheenollen: kas siinäpä yksi neulebloggaajan syksyn harmin aihe. Tähän aikaan vuodesta saa kuukausiksi jättää hyvästit kirkkaassa kesän valossa kuvatuille teräville ja kauniin värisille neulekuville, saatika sitten sille ylellisyydelle, että voi vielä lasten nukahdettua livahtaa pihalle kuvaamaan jonkun unohtuneen kuvan. Keskellä päivääkin otetuista kuvista tulee hämäriä ja harmaita. Onneksi sentään neuleisiin voi valita kirkkaita ja värikkäitä lankoja vastapainoksi.Myönteisempi neulestressin aihe on ideapaljous. Kuten viime viikolla totesin, uusia lankoja on ilmaantunut varastoihin, ja päässä parveilee neuleaiheisia ajatuksia vaikka lampaiden syödä. Toissailtana olisi itseasiassa saanut loistavan tilannekuvan (jos valo olisi riittänyt) kuinka maisteri istui sohvalla käsissä mallitilkku, suussa lyijykynä ja ympärillä sohvan täydeltä mallineulekirjoja ja ruutupaperia. Kysymys kuuluukin: kuka tämän kaiken neuloisi? Talveksi tarvittaisiin taas lämmikettä sekä itselle että perheelle, puhumattakaan sitten niistä kaikista muista ideoista. Jonkun pitäisi kuulemma myös huolehtia kodista ja lapsista.

Nyt maisteri voisi siirtyä virtuaalimaailmasta sohvannurkkaan ja jatkaa mallitilkkuilua ja ruutupiirrustelua. Luvassa on talveksi jotain lämmintä ihan minulle itselleni, jahka ehdin neulomiseen asti. Kuvaa ja kertomusta lähiviikkoina, tosin ensi viikolla luultavasti vielä muita aiheita.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Se sun matkas Wieniin...tuli niin Sissi mieleen. Kai tiedät sen prinsessan, josta tuli Itävallan keisarinna ja Unkarin kuningatar, ainakin siinä trilogiassa? Anyways, pääasia että sait hankituksi uusia ihanuuksia. Olen iloinen puolestasi.