maanantai 29. lokakuuta 2007

Putki päällä

Hei, minä olen Kristel ja minulla on ongelma. Olen ollut pitkään kuivilla ja neulonut paljon erilaisia asioita. Itseasiassa kuvittelin jo, että olin lähes täysin immuuni neulojia joskus vaivaavalle tuurineulesyndroomalle. Tiedättehän, se valitettava tila, jossa neuloja suoltaa samaa neuletta uudelleen ja uudelleen, yleensä jotain yksinkertaista ja aivotonta. Melko yleinen esiintymä on sukkaputki (joka yhdistettynä toisen sukan syndroomaan saattaa saada aikaiseksi pahaa jälkeä), mutta esimerkiksi vauvanneuleet saattavat myös aiheuttaa repsahtamisen. Suomen neulepiireissä tunnetaan myös Fifipsykoosi eli Delirium Fifiens, jossa neuloja huomaa kutoneensa koko suvulle isomummon siskonmies mukaanluettuna fifikuvioisia huiveja joululahjaksi.

Viime viikolla minulle jäi päähineputki pahasti päälle. Se alkoi viattomasti yhdestä mustasta tilauspiposta. Ostin lankaa, kehittelin kokoon mukavan nopeasti neulottavan ohjeen ja neuloin lämpimän päähineen.Piposta tuli mukava, ihana ja pehmoinen. Paremman mallin puutteessa joudutte nyt tosin kuvittelemaan, että myssyä esittelee pitkä hoikka nuorimies jolla ei ole kaksoisleukaa.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt. Ensin piti neuloa toinen samanlainen musta pipo. Seuraavaksi siirryin kovempiin aineisiin, vihreään ja liukuvärjättyyn lankaan. (Pipon ohje on menossa tarjolle Ullaan alkuvuodeksi.)Nämä pipot eivät olleet tarpeeksi, ja jatkoin putkeen vielä neljännenkin päähineen. Tässä hatussa lukee "helmihullu" ja vastaanottaja löytyi naapurista. Pahasta putkesta huolimatta päähinetytti edelleen.Suoranainen rappio uhkasi, kun liukuvärjätyt langat houkuttivat neulomaan Calorimetryn. Jos neulon projekteja joita puoli blogistaniaa tekee, olen yleensä vähintään puoli vuotta myöhässä: niin tälläkin kertaa.Yhden Calorimetryn neulominen ei tuntunut missään varsinkin kun yhden neulomiseen ei kovin monta neuletuntia mennyt, joten tekaisin vielä toisenkin. Aloin myös pohtia, kuinka moni sukulainen voisi haluta moisen joululahjaksi, ja olisiko varastossa sopivia lankoja.Calorimetryjen jälkeen onnistuin viimein irrottautumaan päähineputkesta, mutta en vailla uhrauksia: aloitin Clapotiksen. Puolustauduin itselleni sillä, että Calorimetrystä yli jäänyt kerä Silk Garden Liteä piti saada käytettyä. Sille minulla taas ei ole puolustusta, että aloitin toisen Clapotiksen jo siinä vaiheessa kun ensimmäinen oli puolessa. Kolmaskin jo kutittelisi.

Ensi viikolla uutta Elämänlankaa, ellen siihen mennessä ole hautautunut keskeneräisiin Clapotiksiin ja valmiisiin Calorimetryihin.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

*reps ja kops* Meinasin vallan tuolilta pudota kun luin joka maanantaisen ilonaiheeni, eli pätkän Elämänlankaa. Joululahjatehdas on täälläkin jo napakkaa tahtia suoltamassa, mitä muutakaan, kuin Calorymetrejä. Yllätinkin itseni miettimästä miksei mieskin voisi tämmöistä pitää...:D Varma merkki siitä, että kannattaa siirtyä johonkin muuhun neulemalliin!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana postaus!
*hihittää katketakseen ruudun toisella puolella*
Ei varmaan haittaisi ketään, jos sukkaputki-, tuurineulesyndrooma- tai fifipsykoosiepidemia iskisivät Suomeen syysflunssan sijaan =) Itse en ainakaan hankkisi rokotusta em. vaivoja vastaan :D

M kirjoitti...

Päivän piristys, kiitos :)

Mari kirjoitti...

huh sentään :D Mie luulin olevani jo jotenki outo tuon sukkatehtaani kanssa, mutta eihän tässä näemmä mitään hätää olekkaan :o) Ihana postaus, sait hyvälle tuulelle!

Anonyymi kirjoitti...

Voi, ihana nauraa kunnolla!

Makepeace75 kirjoitti...

Jee, minä kun luulin olevani ainoa jumittaja.. :D

Viime vuonna tahkosin muistaakseni 14 samanlaista ribbipipoa. Tänä vuonna meni Pikkuvarvaskeräykseen 10 paria lasten sukkia. Puhumattakaan useammasta samanlaisesta baskerista, Kerttu-sukkaparista, huovutetuista lapasista.. Pahaa pelkään, että tänä vuonna jumitun Chevalier-lapasiin.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava termi tuo neuletunti! Opetusmaailmassa on opetustunnin mitta, ja työtunnit ja tavalliset.. nyt neuletunti! Milläs se mitattaisiin, metreinä, sentteinä, istumisen määränä?

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on rikollista, ei saa johdatella paheen tielle! Minulla ei ehdottomasti ole nyt lupaa hypätä päähineputkeen, kun neulepaidan toinen hiha puuttuu ja ensimmäisestä säärystimestä on valmiina vasta muutama sentti.

Koskas se alkuvuoden Ulla ilmestyykään... :D

satumh kirjoitti...

ihanaa kun muitakin päähinetyttää. mullekkin se iskee aina näin viileiden kelien tullen. :) tai no, myönnetään, kyllä mua oikeestaan päähinetyttää läpi vuoden, mutta varsinkin syksyllä/talvella. :)

MysteryKnitter kirjoitti...

Joo, mua on kaulaliinattanut ja peitottanut viime aikoina. Niin, ja kanavatyötkin ovat huudelleet seireenilaulujaan niin, että senkin suman purkaminen on pitänyt taas aloittaa. Vanhimmasta päästä of course.