maanantai 8. lokakuuta 2007

Angstinpoisto-ohjelma

Viimeviikkoinen syysangsti ei oikein ota hellittääkseen, joten Elämänlangalla on otettu käyttöön ankara angstinpoisto-ohjelma.

Ensimmäisenä angstinpoistoa varten paneuduttiin syksyn hyviin puoliin ja kaivettiin esiin monenmoisia erilaisia villasukkia. Koko kesä on kulunut lähinnä paljasjaloin, mutta nyt kun alkaa tulla viileä voi kuumaverinen maisterikin vetää jalkaansa lämmikettä paistumatta puolikuoliaaksi.Viikon ehdoton suosikkisukkapari on ollut jo jonkun vuoden takainen polvisukkapari, joka on selkeästi oma yritykseni ryhtyä sukkalankainsinööriksi. En vieläkään tiedä mitä mielessä liikkui kun valitsin Maijan laajasta värikartasta sukkiin aniliininpunaisen, petroolin ja punaruskean. Sukat ristin heti paksujalan polvisukiksi ja ne ovat toistaiseksi ainoat koskaan valmiiksi asti saamani polvisukat. Puikoilla on tosin jo Jitterbugiset kilpailijat, joten saa nähdä joutuvatko nämä sukat luopumaan asemastaan lempisukkina jo ennen ensilumia.

Toinen osa angstinpoisto-ohjelmaa on Ravelry. Olen surkean huono luetteloimaan ja järjestämään omia neuleitani, eikä lankavarastostakaan ole tullut kirjattua ylös kuin muutama hassu kerä, mutta ideoita ja väriterapiaa Ravelrystä löytyy yllin kyllin. Olenkin ottanut tavaksi selata muiden suosikkeja tai vastavalmistuneita töitä, ja aina löytyy jotain upeaa katseltavaa.Lisää väriterapiaa on puikoilla: otin viimein takaisin työn alle Eriksen, joka keväällä jäi paitsioon kaikkien kirjaprojektineuleiden alle. Jäljellä on enää hihat, joten pian oranssinpunainen väriterapia on päällä eikä puikoilla. (Tosin suunnilleen näin taisin sanoa myös pääsiäisen jälkeen, joten vannomatta paras.) Iloisena bonuksena luontokin on tarjonnut väriterapiaa, ja eteläisen Suomen ruskankaltainen tuote alkaa olla parhaimmillaan. Kuten tämän viikon kuvista näkyy, myös aurinko suosi viikonloppuna, joten lasten kanssa ulkoillessa sai valohoitoakin.

Väri- ja inspiraatioterapiaa on myös ihan pian ilmestyvässä Ullassa, joka on jo kymmenes numero ja kertakaikkiaan upea ja mahtava. Ohjeita on kymmeniä! Aika hienoa jälkeä harrastajavoimin. Ullablogissa näemmä uhattiin, että uusi Ulla saattaisi olla luettavana muillekin kuin jäsenille tänään illalla.Etteivät neulottavat mallit loppuisi, diilasin itselleni vielä enemmän inspiraatioterapiaa. Kuvan kirjaan on koottu parhaita neuleita Interweave Knitsistä vuosien varrelta. Useampikin malli voisi päästä puikoille.

Viimeisenä kohtana angstinpoisto-ohjelmassa on päätös neuloa hetken aikaa vain itselleni. Olen viime aikoina neulonut ja suunnitellut lähinnä muille, joten nyt annoin itselleni luvan neuloa lähiaikoina vain sellaisia asioita joita minun itseni tekee mieli. Nyt voin myös siis neuloa valmiista malleista eikä minun tarvitse jatkuvasti nyrjäyttää aivojani neulesuunnittelussa. Listalla on vaikka mitä, jota en ole ehtinyt toteuttaa, kun on ollut kirja- ja Ullaneulottavaa. Josko nyt olisi vaihteeksi hermolevon aika?

Eiköhän näillä eväillä pitäisi mielialan nousta. Nyt voisinkin vetäytyä jatkamaan Eristä ja sitten pohtia josko aloittaisin itselleni vielä jotkut sukat tai paidan. Ensi viikolla toivottavasti taas pirteämpää Elämänlankaa.

2 kommenttia:

Pikkumyy kirjoitti...

kuulostaa hyvältä ohjelmalta, varmasti toimii!

Anonyymi kirjoitti...

Mun mielestä noi sun polvisukat on ihanat juuri noitten värien takia ! Väriterapiaa kaamokseen.