maanantai 9. heinäkuuta 2007

Puikko poikineen

Muutamia kuukausia sitten Elämänlangalla tutustuttiin neulepuikkojen sielunelämään. Viime aikoina Elämänlangalla on havaittu tähän läheisesti liittyvän olennon esiintymä.Pahojen kielten mukaan Puikkokeiju on taruolento ja silkkaa mielikuvituksen tuotetta. Totta onkin, että otusta on lähes mahdotonta kuvata, ja Harmonian tonttutieteen laitoksella on tultu siihen tulokseen, että se osaa muuttua näkymättömäksi. Kuten muukin hämäränväki, puikkokeiju viihtyy kaikkein parhaiten kesäyön hämyssä. Se liikkuu kuitenkin myös päiväsaikaan, jolloin se havaitsemisen uhatessa piiloutuu esimerkiksi lasten pehmolelujen joukkoon.Puikkokeiju on läheistä sukua hammaskeijulle, mutta sen toimintatapa on päinvastainen. Kun hammaskeiju vie hampaan ja tuo rahaa, puikkokeiju vie rahat mutta tuo puikkoja. Joissakin tapauksissa on kuitenkin havaittu, että myös esimerkiksi lankakerät ovat kelvanneet keijulle vastineeksi.Vaikka useat neulojat väittävät omistavansa tarpeeksi tai jopa liikaa neulepuikkoja ja ovat haluttomia luopumaan rahoistaan edes puikkoja vastaan, keksii puikkokeiju usein keinot. Esimerkiksi viattomasti syntymäpäivälahjaksi saatu puikkopussi saattaa houkutella puikkokeijun vieraisille, kun kaunis käsinommeltu kotelo suorastaan huutaa täytteekseen bambu- ja ebenpuisia sukkapuikkoja.
Joskus puikkokeiju sortuu suorastaan halpamaisiin temppuihin houkutellen ensin yhden neulojan pauloihinsa tälle sopimattomilla puikoilla. Lopputuloksena puikkokeiju saa tuoda ensimmäiselle neulojalle lisää toisenlaisia puikkoja ja toimittaa alkuperäiset puikot eteenpäin täysin sivulliselle neulojalle jolla ei ollut aikomustakaan täydentää puikkovarastoaan.Muita puikkokeijun salaisia aseita ovat esimerkiksi uudet pitsineuleaddit, vanhojen palmikkopuikkojen piilottaminen, sukkapuikon katkaiseminen sekä bambuaddien salakuljettaminen vannoutuneen metallipyöröneulojan ulottuville. Samaten puikkokeiju saattaa ujuttaa alumiinisia tai muita metallisia sukkapuikkoja puisten sukkapuikkojen ystävälle. Puolustuksilla kuten "mutta ne ebay-bambut olivat kelvottomat, en minä bambupyöröillä neulo" tai "eiväthän metalliset sukkapuikot pysy neuleessa" ei tunnu olevan minkäänlaista vaikutusta.Pahimmillaan puikkokeiju saattaa olla suorastaan tuhoeläin, joka on pikaisesti pyrittävä häätämään ennen kuin talous hukkuu neulepuikkoihin. Uhkaus lopettaa neulominen kokonaan ja myydä koko puikkovarasto pois saattaa tepsiä. Ottaen huomioon viimeisimmän puikkokeijuinvaasion vakavuuden, maisteri Elämänlanka poistuu nyt kehittelemään keijunloukkua. Mahtaisiko silkkilanka toimia syöttinä?

Ensi viikolla jälleen lisää Elämänlankaa.

5 kommenttia:

Pikkumyy kirjoitti...

Totta totta... Täällä on nähty myös puikkokeijun lahkoon kuuluva lankakeiju, joka vie rahat ja tuo lankaa, vaikkei mitään ollut tarkoitus ostaa... Kerrohan muillekin, jos loukun keksit :) Tuo puikkopussukka on ihana, mulle kans... (taas se on täällä!)

Tuazophia kirjoitti...

Hmmm... Meillä ei ole puikkokeijua näkynyt. Sen kaveri (vai vihollinen?) puikkopeikko kylläkin. Tai ei sitäkään näkynyt, mutta varmasti se kävi. Sen huomaa siitä, että sukkapuikkoja tavataan usein vain neljän ryhmittymissä kun viides on mainitun peikon toimesta kadonnut jäljettömiin. Peikolla on myös ikävä tapa väännellä puikkoja ja katkoa tai muuten nirhata pyöröjen kaapeleita. Ainakin tällä hetkellä vaihtaisin mielelläni moisen otuksen puikkokeijuun. Tarvitsisin nimittäin kipeästi nelosen ja 4 ½ pyöröjä, mutta en omatoimisesti muista niitä koskaan ostaa.

satumh kirjoitti...

heheh. just näin. :) pyöröjä on niin paljon että jonkulainen säilytysjuttu niille pitäisi kehitellä...ettei tarttis niitä aina mittailla kun ottaa käyttöön... miten niitä onkin niin paljon vaikken muka juuri koskaan ole niitä ostanut? :D noh, oman lisänsä puikkovarastoon tietysti tuo myös se että niitä on jotenkin muka huomaamatta äidiltäkin ryöminyt tänne. :) ja bambuthan kun on niin ihania niin nitä pitää aina saada vaikka olis jo muitakin vaikka kuinka paljon. :)

antitäti kirjoitti...

Socknitters -yhyylistalla oltiin löydetty Ulla, ja etenkin Lyyra- ja Sauna-sukkiin kaivattiin käännöstä englanniksi.

Olisko sulla mitään mahdollisuutta ehtiä saamaan sellainen aikaiseksi ja levittää sukkuutta ympäri maailmaa :)??

Voisitko vastata mun blogiin, kun en ehdi tällä hetkellä just blogilukemaan yhtään niin paljon kuin haluisin :/...

Taija kirjoitti...

Täälläkin voitaisiin vaihtaa puikkopeikko puikkokeijuun, puikot on aina kateissa (vaikka on hieno pussukka ja kaikki) ja uusia pukkkoja pitää ostaa joka kerta kun lankaakin.

Luulen että samainen peikko myös lyhentelee pyöröjen kaapeleita, mielestäni omista useita 80-> cm pyöröjä, mutta kun kaivan pyöröjä esiin löydän vain 40cm pitkiä pyöröjä, joilla en tee mittään.

Meidän puikkopeikko on erikoistunut myös käsityösaksien jemmailuun... Murr.