maanantai 30. heinäkuuta 2007

Työlomailua

Kuten viime viikolla luvattiin, maisteri Elämänlanka perheineen suuntasi kuin suuntasikin nokan kohti pohjanmaata. (Tosin laina-auton, koska kommuuniauton öljypohja hajosi, onneksi huollon yhteydessä eikä moottoritiellä.) Kuten arvata saattaa, neulelaukku oli taas matkaan pakatuista kasseista suurin. Alkujaan siellä oli vain vähän viimeisteltävää sekä printit kaikista tähänastisista kirjamateriaaleista, mutta Kuopion suunnalta lähetettiin perään lisää puuhaa.Automatka ja pari ensimmäistä päivää meni tiiviisti polvisukan seurassa. Esitin Langankuluttajalle ehdotuksen, että seuraavan kerran kun teemme kirjaa, valitsemme pelkkiä lyhytsäärisiä malleja. Ehdotus sai kannatusta, ja lisäponneksi todettiin, että olisi varmasti aika myös puuttua yksijalkaisten villasukkamallien vakavaan syrjintään. Tämä ei muuten ole hyvä hetki muistuttaa, että lupasin projektin päätyttyä neuloa samanlaiset vielä kanssakirjailijattarelle.Yksi kunnianhimoisista ajatuksistamme kirjan suhteen on ollut, että neuleissa olisi siistin ja viimeistellyn näköisiä yksityiskohtia. Monet tällaiset yksityiskohdat vaativat yllättäen, no, sitä viimeistelyä. Koska neuletahtini on pienten sihteerien avustuksella paljon hitaampi kuin se joskus on ollut, jaoimme töitä hieman uusiksi ja minulle lankesi viimeisten vielä tekeillä olevien töiden kasaus ja lankojen päättely. Sekä, kuten kuvasta näkyy, loputtomien taitteiden ompelu. Lopputulos on kuitenkin juuri sitä mitä halusin, ja vaikuttaa pahasti siltä, että joudun sarjoittamaan tämän(kin) puseron myös omaan kokooni.Toinen omalle neulelistalle pääsevä neule on jakku, jonka vetoketjua ompelin pitkään ja hartaasti eilen. En vielä tiedä olenko täysin tyytyväinen, mutta luultavasti millintarkka tulos on mahdoton saavuttaa. Viikolla postin pitäisi kuljettaa käsiteltäväksi vielä pari vaatetta, ja loppuviikosta Langankuluttaja itse saapuu ilahduttamaan seurallaan... Seuraavan neulesatsin kera. Mainittakoon nyt vielä kuitenkin varmuuden vuoksi, että olosuhteiden täytyy olla melkoisen poikkeukselliset, että minulle voi lähettää neuleita viimeisteltäväksi, ja lupa pitää anoa hyvissä ajoin ennakkoon.

Nyt Elämänlangalla jatketaan työrupeamaa punakynän ja tulosteiden kera, sillä Langankuluttajan vierailun aikana olisi tarkoitus saada paljon aikaiseksi. Ensi viikolla lisää kiireistä Elämänlankaa.

P.S. Pitäkää peukkuja, että viikonloppuna olisi miellyttävän puolipilvistä eikä sataisi pieniä eläimiä. Se haittaisi työskentelyä ratkaisevasti.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää ja kuulostaa niin hyvälle ,että palmikkopuikot on jo kiillotettu erilliseen puikkopussiin odottamaan The Kirjaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Sormet syyhyää jo päästä käpistelemään The Neulekirjaa. Toivottavasti saadaan jo joululahjasesongiksi kauppaan... Mutta ei hoppua =D

Stricker kirjoitti...

Ui kun näyttää hyvältä! Ja älkää todellakaan turhaan kiirehtikö ja stressatko kirjan kanssa ... kunhan se vaan ilmestyy äkkiä :-)!
Sait minunkin ääneni Suosikkiblogiäänestyksessä.

Pia Nore kirjoitti...

Tiedän että sinulla on kiirettä, mutta on pakko kysyä miten olet oppinut sarjoittamaan neuleita? Tiedätkö jonkun hyvän teoksen tai nettisivuston josta asian voisi opetella? Haluaisin niin oppia ko. taidon!!