maanantai 15. tammikuuta 2007

Neulelama

Neuloo, neuloo, vaan ei valmiiksi saa. Mikä se on?

- Vanha neuleblogistanialainen arvoitus


Elämänlangalla vuoden pari ensimmäistä viikkoa ovat kuluneet neulelaman kourissa. Neulonnan musta aukko näyttää kertakaikkiaan taas iskeneen: Mikään ei tunnu valmistuvan. Kaikenlaisia mallitilkkuja ja ideoita on kyllä syntynyt, mutta valmiiksi asti ei mikään tunnu pääsevän. Onneksi armas aviomies pelasti ja tilasi lämpimät lapaset ulkoleikkejä varten. Ilman tätä projektia ei mitään valmista olisi syntynyt vielä tähän päivään mennessä, lukuunottamatta yhtä paritonta sukkaparkaa. Lapaset piti neuloa kerralla valmiiksi asti, etteivät miesparan sormet palelisi Nean kanssa ulkona touhutessa.Itseasiassahan voitaisiin argumentoida, että maisteri Elämänlanka on neulonut alkuvuoden suorastaan esimerkillisesti, sillä lähinnä on tullut edistettyä paria aiemmin esiteltyä ikuisuusprojektia: Nean punavalkoista Lanett-raitapaitaa sekä omaa Merinosilk-Kiriä, molempia 2,5 millin puikoilla. Ei siis ihme, että etenemistahti on rajallinen. Vähitellen on kuitenkin alkanut tuntua siltä, että tarttis tehrä jotain. Viimeviikkoiselta lahjakortintuhlausreissulta Menitaan tarttuikin sitten mukaan säkki Rowanin Big Woolia ja valtaisan paksut puikot.Älä yritä väkisin, hanki isompi nuija.

Jos ei nyt kohta tule valmista, ei tule sitten millään. Katsotaan josko lähipäivinä saisi neulesivuille näytille valmiin villatakin, vai pitääkö keskittyä tekemään tilataidetta kuudestasadasta mallitilkusta tai kenties vetäytyä maaseudulle kasvattamaan luomulampaita.

Maisteri Elämänlanka poistuu nyt suorittamaan lankashoppailukatumusharjoituksia rautakankien heiluttamisen muodossa. Ensi viikolla taas lisää Elämänlankaa. Sitä odotellessa voitte vilkaista Lankahamsteriblogia, tämänvuotisen kisan säännöt ovat nyt esillä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tilataide niistä mallitilkuista kiinnostaisi kyllä :)!

Anonyymi kirjoitti...

Tuo "Älä yritä väkisin, hanki isompi nuija." kuulostaa lohduttavalta. :) Jonkinlaista lamaa liikkeellä täälläkin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Olisin kommentoinut lankahamstereiden koneneulonta-asiaa, mutta ei onnistu, kun en ole bloggaaja ja en ole vielä tunnuksia saanut...

Kristel kirjoitti...

Hanna, laitoin nyt lankahamsteriblogiin mahdollisuuden kommentoida ilman blogger-tunnuksia. Viime vuonna tuli joitakin anonyymejä ilkeilykommentteja, ja siksi poistin mahdollisuuden kommentoida nimettömänä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! Kyllä sen kommentointimahdollisuuden mun puolesta voi sitten taas poistaakin, kun kaikki halukkaat ovat saaneet tunnukset ja voivat toisilleen kommentoida...