maanantai 29. toukokuuta 2006

Juhlahumua

Haihtuvi nuoruus niinkuin vierivä virta.
Langat jo harmaat lyö elon kultainen pirta.


Harmoniassa syntymäpäiväviikkojen juhlahumu huipentui lauantaina, kun maisteri Elämänlanka ja yksi kanssa-asujista viettivät 60-vuotispäiviään.Juhlavalmistelut hoidettiin pienimmän vaivan periaatteella, ja tarjoilut ostettiin valmiina lukuunottamatta pullakranssia. Tämän muhkean kranssin maisteri Elämänlanka taiteili omin pikku kätösin lauantaiaamuna kukonlaulun aikaan. Aika hyvä ensimmäiseksi yritykseksi vai mitä? Jälki ei ole laisinkaan samaa tasoa kuin famolla aikoinaan, mutta maisterin puolustukseksi sanottakoon, että famolla oli muutama vuosikymmen enemmän kokemusta pullapitkojen tekemisessä.Kahvipöytä oli tupaten täynnä tarjottavaa, tosin 50 hengen kinuskikakku haukkasi pullakranssin ohella leijonanosan pöytäpinnasta. Korostettakoon nyt vielä erikseen, että maisteri Elämänlangalla ei ole kakkuun mitään muuta osuutta kuin puhelinsoitto Kakkukeisarille. Kiitos muuten kaikille kakkuvihjeistä, niitä tuli lukuisia! Harmonian väki suosittelee Kakkukeisaria lämpimästi, harvemmin on tullut syötyä noin hyvää kinuskikakkua.Juhlakalut pukeutuivat 60-vuotisjuhlatilaisuuden vaatimalla vakavuudella. Todettakoon tosin, että puvuntakki ei pysynyt päällä kovin pitkään, koska vaikka kaikki tuuletusikkunat olivat auki, lämpötila nousi silti hellelukemiin. Vihreä pellavapaita osoittautuikin mainioksi asuvalinnaksi.Isäntäväen nuorempi polvi pukeutui sievästi hellemekkoihin vieraiden ihastukseksi. Lapset olivat muutenkin edustuskunnossa ja leikkivät suurimman osan aikaa kiltisti.Lopuksi vielä neulovan yleisön iloksi lankakuva: Niina toi lahjaksi vyyhdin Opalin käsinvärjättyä sukkalankaa. Nyt kelpaakin neuloa sukkia! En olekaan aikaisemmin ehtinyt tutustua Opalin lankoihin, mutta laatua on kehuttu kovasti. Muitakin osuvia lahjoja tuli, vaikkei lahjuksia erityisesti toivottukaan. Muumi-DVD on ehditty katsella jo alusta loppuun ja villisikamakkara katosi nopeasti parempiin suihin.

Nyt Harmonian suuret syntymäpäiväjuhlaviikot lienee juhlittu, ja on aika palata arkeen. Katsotaan, saataisiinko elämänlangalle ensi viikolla jopa jotain neuleaiheista asiaa.

4 kommenttia:

Kati E kirjoitti...

No olihan tämänkin neuleaiheinen postaus, kiitos Niinan. ;D

Anonyymi kirjoitti...

tarkoititko, että te täytitte yhteensä 60?

Kristel kirjoitti...

Yhteensä 60 juu. :) Meillä on kanssa-asujan kanssa syntymäpäivät sopivasti kuukauden päässä toisistaan, niin tässä välissä voi viettää juhlia.

Makepeace75 kirjoitti...

Paljon onnea ja lisää lankoja. ;o)