maanantai 26. maaliskuuta 2018

Elämä voittaa

Elämä voittaa Elämänlangalla - ei nyt ehkä vielä siellä larppien puolella, vaan sillä tavalla ihan konkreettisesti, että viime viikolla mainittu flunssa alkaa olla selätetty. Olen ollut toistuvissa pienissä flunssantapaisissa jostain marraskuun lopulta lähtien, mutta nyt sitten rysähti kerralla, lämpö nousi ihan oikeasti kuumeen puolelle useampana päivänä ja olin koko viime viikon töistä kotona. Viikonloppuna alkoi olla jo kohtuullisen terve olo ja tänään kävin varovasti töissäkin perkaamassa sähköpostiin tulleet viestit.

Vietin käytännössä koko viikon katsoen Youtubesta satunnaisia esitelmiä ja neuloen tuota jo viime viikolla varovasti vilautettua 80-luvun tyylistä puseroa. Juuri nyt ei ole kuvia, sillä työ on tällä hetkellä sellaisessa vaiheessa, että koko neuleen leveys hihansuusta hihansuuhun on yhdellä puikolla, eli kuvaan saisi lähinnä luonnonvalkoisen mytyn. Torstaina sentään kuriiri ilahdutti minua ja toi lämpimäisiä:


Sukka-aapinen tuli painosta ja näyttää kuin näyttääkin ihan oikealta kirjalta! Kirjakaupassa en tätä vielä nähnyt, mutta viimeksi kun tarkastin niin pääkaupunkiseudun kirjastoihin oli tilattu toistakymmentä kappaletta. Minut kutsuttiin myös aapisen tiimoilta kirjailijavierailulle Laaksolahden kirjastoon huhtikuun puolenvälin tienoilla.


Perjantaihin mennessä olin jo sen verran tervehtynyt ja niin epätoivoinen, että päädyin vaihtamaan puikot ompelukoneeseen.

Koska kaikki hyvät asiat tunnetusti tulevat kolmen ryhmissä, niin olen ensi viikon sekä kesäkuun alun raskaiden, pitkien ja vakavateemaisten larppien välissä menossa vapun tienoilla paljon kevyempään peliin, Säädyttömiä aikeita -ilotteluun kuvitteelliselle 1700-luvun bahamalle rokokoopunkin henkeen.

Itse en heittäydy korsettien, kermakakkuhelmojen ja korkeiden peruukkien maailmaan, sillä hahmoni on aasialainen posliinikauppias. Puku löytyi kiinalaisesta verkkokaupasta, ja oli aivan odotetusti minulle aivan liian pieni. Olin jo aikaa sitten ostanut eurokankaasta mustaa ja punaista polyesterisatiinia fiksauksiin, mutta tarvittiin viikko sairastuvalla, että olin kypsä tarttumaan korjausompeluun. Lopputulos oli parempi kuin uskalsin kuvitellakaan!

Levensin hihojen kapeat yläosat niin, että kädet mahtuivat sisään ja laitoin jakun selkään punaisen kiilan. Punaista hametta puolestaan levensin reilusti mustalla lisäkappaleella. Hahmolle löytyi myös muutamalla eurolla Punaisen ristin Kontista yli 20-osainen astiasto siroja posliinisia kahvikuppeja, asetteja ja tilpehöörejä kaupusteltavaksi.

Näissä toiveikkaissa tunnelmissa Elämänlangalla siis suunnataan hiljaiseen viikkoon ja kohti pääsiäistä! Ensi viikolla ollaan paitsi toisessa pääsiäispäivässä myös varmasti aivan Lotka-Volterra -larpin lähtötunnelmissa.

Ei kommentteja: