maanantai 12. maaliskuuta 2018

Hame!

Elämänlangan kokeellinen neulonta alkaa vähitellen löytää muotonsa, ja on itse asiassa tällä hetkellä jo matkannut ulkomaille vastaanottajan mukana. Minulle luvattiin kuva valmiiksi koristellusta työstä osana asua, kunhan kaikki on valmista. Nyt saatte tyytyä kuvaan, jossa malliksi napattiin Nea.

Omituisesta neulotusta mustekalasta tuli siis hame! Alla on tässä vaiheessa musta samettihame, mutta vastaanottaja pohti että lyhyt tyllialushame varmasti toimisi hauskasti myös. Valmiiseen hameen on myös ommeltu tuolle kuvissa laajimmin punaiselle puolelle musta pieni kolmiopitsihuivi lantiolle, mutta tästä työvaiheesta ei enää ole kuvia.

Lankoina hameprojektissa on ollut Dropsin Cotton Viscosea, jotain Rowanin puuvillaista nauhalankaa sekä epämääräistä yhdistelmää mustaa glitterlankaa ja paljettilankaa. Neuloin ensin vyötärönauhan vähän tiiviimmällä neulepinnalla ja niin, että siinä on reikärivi johon voi pujotella vaikka satiininauhan, ja sitten poimin vyötärönauhan reunasta satunnaisia määriä silmukoita ja neuloin hassun muotoisia repaleisen näköisiä suikaleita. Lopputuloksesta tuli oikein mainio!

Seuraavana larppiprojektina on myssy, joka pyrkii olemaan mahdollisimman epämääräisen värinen. Tässä on yhdistetty yhtä hillitysti pätkävärjättyä ja yhtä oikeasti moniväristä lankaa, ja lopputulos näyttää lupaavan epämääräiseltä.

Ostin myös yhden neuleen kesällä olevaan 80-luvulla sijoittuvaan peliin.

Mohairtakki aitoa kasarivintagea! Tästä on hyvä lähteä liikkeelle pelin asua valmistelemaan!

Näissä muissa maailmoissa liikkuvissa tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Sitä se aktivoitunut larppiharrastus teettää! Katsotaan, mihin ensi viikolla päädytään.

Ei kommentteja: