maanantai 29. toukokuuta 2017

Parvekepuuhia

Näin toukokuun lopun häämöttäessä on aika pitkästä aikaa kaivaa Lifestyle-Elämänlanka naftaliinista. Jo muutama viikko sitten pohdiskelimme täällä kotona, että vaikka parvekkeen raivaus viime vuonna jäi kotonaan, niin saisikohan sen tänä kesänä aikaiseksi. Sunnuntaina olin sitten pitkän viikonlopun myötä saanut kerättyä tarpeeksi voimia ja tartuin projektiin.

Vaiheessa 1 kurkistin varovasti parvekkeen ovesta:

Sitten mietin hetken aikaa, pistäisinkö vain oven takaisin kiinni ja antaisin olla.

Onneksi jaksoin kuitenkin ryhtyä raivaamiseen, sillä moni laatikoista oli yllättävän kevyt ja tavaroiden siirtäminen sujui helpommin kuin odotin. Vaiheessa 2 parveke näytti jo tältä:

Tässä kohdassa parvekkeella oli siis ainoastaan sellaista tavaraa, jonka paikka on, tadaa, parvekkeella! Ikävä kyllä olohuone näytti sitten tältä:

Olohuone täynnä pahvilaatikoita agitoi kuitenkin myös muuta perhettä mukaan talkoisiin, joten sillävälin kun itse pyyhin parvekkeen puuritilät rätillä ja asettelin ne paikoilleen, käytiin sisällä kaikkien laatikoiden sisältö läpi, lajiteltiin, tiivistettiin ja kannettiin sorttiin meneväksi tuomitut autoon. Yhdestä Bilteman laatikosta tuli pahviroskalaatikko, joka lopulta täyttyi poistoon menevistä tyhjistä ja rikkinäisistä bokseista.

Tänään päädyin vielä pitämään päivän verran jatkoa pitkälle viikonlopulle ja mm. pesemään parvekelasit sekä olohuoneen ison maisemaikkunan - en sentään sisintä lasia, koska joku raja reippaudellakin: olkkarissa pitäisi nimittäin siirtää mm. sähköpiano sitä varten. Nyt parveke näyttää tältä:

Nuo muutama laatikko nurkassa odottavat vientiä kellariin, vaaterekki etsii paikkaansa sillä vaikka parveke on ollut mitä on, se on ollut käytössä vaatteiden tuuletusta varten. Yritin jo agitoida muuta perhettä lähtemään HETI kanssani Ikeaan ja Plantageniin, mutta voi olla että eivät siihen innostu.

Puuritilöistä huomasin tänään käytössä, että ne eivät ole ihan hirveän kestävän tuntuiset ja ainakin yksi lauta rasahti jo jalan alla sen kuuloisesti että se katkesi, mutta eiköhän näillä tämä kesä pärjätä. Jos visioni toteutuu ja parvekkeesta tulee kunnollinen oleskelunurkkaus, voi lautojen uusimista harkita myöhemmin, varsinkin kun meillä on ilmeisesti monista viivästyksistä huolimatta ihan aikuisten oikeasti jossain vaiheessa tulossa julkisivuremontti.

Näissä kesäisissä lifestyletunnelmissa Elämänlangalla siis tällä viikolla! Katsotaan, tuoko ensi viikko tullessaan neuleita. Parvekkeellekin palataan kyllä sitten, kun projekti etenee.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Toivotaan, että remontti menee hyvin, jahka sen aika tulee.