maanantai 4. heinäkuuta 2016

Lomailua

Elämänlangalla on vihdoin koittanut kauan kaivattu kesäloma. Vähän tosin mennään vielä matalalennolla, koska heti töiden loputtua iski migreenikohtaus ja sama meno jatkui sitten seuraavana päivänä kun olin ensimmäistä päivää varsinaisesti vapaalla. Perhe kuitenkin lupasi, että kyllä tästä vielä loma tulee, ja luotan heihin.

Heti kesäloman alkajaisiksi ajelimme Seinäjoelle sukuloimaan. Se merkitsee aina hyvää neuleaikaa, mutta nyt rikoin perinteisen periaatteeni neuloa aina Pohjanmaan reissuilla jotain itselleni - sain valmiiksi yhden sukkaparin kirjaa varten ja aloitin toista.

Valkoisista sukista oli helppo ottaa salaperäisiä kuvia, sillä minun kamerallani yksityiskohdat jäävät jemmaan. Tässä sukat paistattelevat päivää pienen pihasuihkulähteen reunalla seuranaan pari sievää pientä lintusta. Jos en ihan väärin muista, niin nämä ovat olleet aiemmassa elämässään suola- ja sokerisirotin.

Nea ilahtui heti kun näki tekeillä olevan pinkin sukan. "Mikä toi on? Ihana väri!" Ilmoitin, että hyvä kun tykkäät, koska saat luvan olla mallina tälle parille. Tässä vaiheessa sukkien työnimi on "paksut palmikkosukat", mutta ehkä niille täytyy vielä kirjaa varten joku oikeakin nimi keksiä. Seuraavaksi ohjelmassa lienee neuloa sukankärkiä - niihinkin on luvassa tekniikkaohjeita.

Ensimmäisellä täydellä lomaviikolla on neuleiden luvaksi ainakin roolipeliä, skumppaa ja jenkkifudista, ja seuraavilla sitten runsaasti sellaisia päiviä joille ei ole suunniteltu yhtään mitään. Katsotaan, mitä lomapäivät tuovat tullessaan!

Ei kommentteja: