maanantai 18. heinäkuuta 2016

Edistystä

Elämänlangalla neulotaan edelleen hyvin aktiivisesti sukkia, sillä kirjadeadline lähestyy uhkaavasti. Onneksi myös hommat edistyvät ihan lupaavaan tahtiin. Myönnän jokusen kerran kuluneen viikon mittaan pohtineeni että kenen idea tämä neulekirja taas oli, ja luvanneeni että ei koskaan enää, mutta aika kevyesti tämä oikeasti vielä tässä vaiheessa edistyy. Odottakaapa vaan kun pääsemme oikolukuvaiheeseen: viimeistään kolmannella kierroksella olen yleensä aina valmis huutamaan maailmalle, että johan minä tämän kirjan kirjoitin, onko sitä VIELÄKIN pakko vatvoa.

Viikonlopun aikana neuloin kuumeisesti viimeistä kuvattavaa sukkaparia, kun tälle päivälle oli sovittu kuvaukset. Tämä kuva on otettu noin viittä vaille puolenyön, kun sukat on juuri saatu puikoilta, kylvetetty ja laitettu kuivumaan. Nuo oranssinkeltaiset sukat myös köllöttelivät pyyhkeellä ison osan tätä päivää, osin neulepussissa ja aina tilaisuuden tullen esiin rullattuna. Onneksi kuivuivat sitten loppujen lopuksi niin paljon, että ne saatiin kuvattua.

Aloitimme aamulla tekniikkakuvilla ja siirryimme sitten vähitellen lounaan kautta Helsingin sykkeeseen.


Kuten tavallista, Hanna pääsi kuvatessaan ryömimään pitkin maata. Yllä olevassa kuvassa mallaillaan vasta kuvakulmia ennen sukkien otamista mukaan, ja alhaalla Hanna onkin sitten päässyt ihan maan tasalle. Tunnistatteko kuvauspaikat?


Tehokkaan kuvauspäivän saldona oli yhden tekniikkaluvun kuvat, muutama kuvituskuva sekä neljän neuleohjeen ohjekuvat. Jossain vaiheessa stressin painaessa oli vähän epätoivoinen olo että eihän tästä mitään tule, mutta nyt ilmeisesti kesäloma on tehnyt osaltaan tehtävänsä kun alkaa vähitellen tuntua siltä, että kohta pääsee kokoamaan palasia käsikirjoitukseksi.

Tällä hetkellä kaikki neuletyövaiheet kirjaa varten ovat minulla periaatteessa valmiina, mutta hommat jatkuvat: tekniikkaosuuksia on vielä kirjoittamatta, ja omissa neuleohjeissakin on viimeisteltävää. Tämän viikon tavoitteissa olisi siis saada niitä hommia tehtyä ja lisäksi vähän testailla yhtä epätavallisempaa kantapääohjetta, jonka toimivuudesta en loppujen lopuksi olekaan aivan varma. Se on itse asiassa ohjelmassa vielä tänään illalla, sillä yksi kanssakirjailija uhkaili aloittavansa omiin sukkiinsa kantapään huomenna aamulla sillä nimenomaisella ohjeella.

Elämänlangalla vietetään siis kiireistä kesälomaa. Katsotaan, mitä ensi viikko tuo tullessaan!

Ei kommentteja: