maanantai 18. huhtikuuta 2016

Kevät väsyttää

Näin se on nähtävä - nyt on iskenyt vakavanlainen kevätväsymys, koska moneen päivään en ole jaksanut lainkaan ottaa neulepuikkoja käteen. Tämä on harvinainenn tilanne, kun normaalisti pakkoneuloosi ilmenee suurena hermostuneisuutena jos neuleaikaa ei ole. Tänään siis edelleen toisissa teemoissa - neuleaiheissa kannattaa juuri nyt pohtia Ullaa, sillä nyt on vielä muutama viikko aikaa kirjoittaa ohjeita kesän numeroon! Ohjedeadline on 8.5., ja lehdestä löytyy myös selkeät ohjeet siihen, millaisissa muodoissa aineistoa toivotaan lehteen toimitettavaksi.

Koska neuleet eivät synny pakolla ja harrastuksen on tarkoitus olla hauska, olen jatkanut oleilua muissa maailmoissa: tekeillä on lyhyt roolipelikampanja nimeltään Godavarin aarre. Totesin, että jos kerran kaikki on nyt vähän tylsää, niin kannattaa sitten panostaa vapaa-ajan tekemisissä juuri siihen, mikä tällä hetkellä innostaa ja ryhdyin käyttämään mielikuvitustani Johonkin Aivan Muuhun.

Intia vuosina 1837 ja 1857, Englannin Itä-Intian kauppakomppanian alueet vaaleanpunaisella. Wikimedia Commons, Public Domain

Olen siis viettänyt tuntikausia lukien Intiasta ja Brittiläisestä imperiumista 1850 -luvulla, teknologian kehityksestä ja tieteen läpimurroista. Lisäksi olen kuunnellut inspiraatioksi Jules Verneä äänikirjoina. Maailman ympäri 80 päivässä ja Sukelluslaivalla maapallon ympäri olivat edelleen mukaansatempaavia, mutta Matka maan keskipisteeseen osoittautui tylsemmäksi kuin muistin. Suosittelen lämpimästi myös Bill Brysonin kirjaa At Home: A Short History of Private Life, jossa lähtökohtana on Norfolkiin vuonna 1851 rakennettu pappila ja sen huoneiden käyttötarkoitukset.

Höyrybussi, kuva vuodelta 1875. Wikimedia Commons, Public Domain.

Näissä hurmaavan viktoriaanisissa tunnelmissa jatketaan siis ainakin lähipäivinä, mutta toivon kyllä että myös neuleinnostus löytää tiensä takaisin pian! Katsotaan ensi viikolla, joko se olisi palannut. 

Ei kommentteja: