maanantai 9. marraskuuta 2015

Kirjoittamista ja lifestyleä

Elämänlangalla on neulottu viikon mittaan vähänlaisesti. Syynä on NaNoWriMo, eli se joka vuosi iskevä kertakaikkisen järjetön projekti kirjoittaa marraskuun aikana 50.000 sanan romaani. Itse olen hidas kirjoittaja enkä missään olosuhteissa pystyisi pääsemään tuohon sanamäärään, mutta asetin itselleni alusta pitäen tavoitteeksi kirjoittaa noin 35.000 sanan mittainen ehyt kokonaisuus. Tämänvuotisessa tarinassa seikkailevat etsivä Laine ja alkemisti Hänninen, joista olen kirjoittanut ennenkin.

Nyt on kuun yhdeksäs päivä ja sanoja on koossa vähän alle kahdeksan tuhatta, joten jäljessä mennään omastakin tavoitteesta. Harmillisesti esimerkiksi blogiin ja sosiaalisiin medioihin kirjoitetuista sanoista ei ole mitään hyötyä tässä projektissa, joskin olen alkanut jo harkita, sopisiko esimerkiksi töissä kirjoitettu ensi vuoden toimintasuunnitelma jotenkin mukavasti juoneen.

Otsikon lifestyle-osuus tulee puolestaan eilisestä isänpäivästä. Rouvain päivällinen toteutti isänpäiväbrunssin, jonka jälkeen olikin sitten loppupäivän ajan onnellisen pullea olo.

Erityisen ylpeä olen itse porkkanakakusta, joka maistui erittäin hyvältä. Lisäksi kuorrutus onnistui kerrankin: kakkuen koristelu on erittäin kaukana ydinosaamisalueestani, ja normaalisti erilaiset kuorrutukset joko paakkuuntuvat tai uppoavat kakkuun. Tässä käytin pohjana Valion reseptiä, joka oli helppo seurattava. Sen verran muokkasin, että kun jääkaapissa sattui olemaan pari munanvalkuaista, niin korvasin yhden kananmunista valkuaisvaahdolla. Haittapuolena arvelen, että kakkua on tehtävä toistekin, jotta saisin selville oliko tuoreen kakun kuohkeus valkuaisvaahdon ansiota vai onko se reseptin ominaisuus.

Tietysti listalla oli muutakin: leivoin myös pataleipää ja kinkkupiiraan, ja pöydässä oli lisäksi ruisleipää, leikkeleitä, juustoja, broileri-pastasalaattia, vihanneksia ja marmeladikuulia. Sopii arvata, mitä söimme eilen päivälliseksi ja mitä on luvassa minulle tänään lounaaksi ennen töihin lähtöä. Joskus tulevaisuudessa opin ehkä mitoittamaan nämä lifestylepuuskat niin, että samoja ruokia ei tule syötyä päiväkausia.

Jos vielä varovasti vilkaistaan neuleaiheisiin, niin Suomen Verkkoneuleyhdistys ry:n jäsenillä on nyt mahdollisuus äänestää vuoden viimeisen Ullan kansikuvaa. Käykää vaikuttamassa!

Näissä tunnelmissa tänään Elämänlangalla. Ehkä ensi viikolla ehdittäisiin neuloakin?

Ei kommentteja: