maanantai 24. elokuuta 2015

Auringossa aina

Elämänlangalla ollaan edelleen onnellisesti lomatunnelmissa, mutta toistaiseksi vielä kärryillä päivistä. Tämä viikko on vielä vapaata, sitten uusin voimin kohti syyskauden töitä. Olin vähän epäileväinen sen suhteen, riittääkö kahden viikon loma palautumiseen suuren rutistuksen jälkeen. Viime viikon lopulla totesin kuitenkin, että selvästi on ollut hyvä kulttuurilomaviikko, kun on ihan sellainen olo kuin olisi ollut pidempäänkin vapaalla.


Toteutin viime viikolla mainittujen suunnitelmien lisäksi vielä vierailun ravintola Kappelin terassilla, josta on mainio näkyvyys Espan lavalla. Viime viikolla pyöri vielä Etno-Espa, ja kävin kuuntelemassa Unaja-duoa. Voin muuten todeta, että Kappelin skumpan ja salaatin hinnoilla ilmaiskonsertista tulee yllättävän hintava. Kävin saman tien ostamassa itselleni tälle viikolle liput Svenska teaterniin katsomaan Mamma Miaa päivänäytökseen, mikä ei elokuun tarjoushinnasta huolimatta ollut sekään aivan ilmaista.

Neuletakki kulkee edelleen mukana joka paikassa, sillä hihan silmukat menevät näemmä neulonnan mustaan aukkoon. Teoriani on, että kaikki silmukat palaavat kerralla takaisin jossain vaiheessa, ja huomaan hihan ylettyvän polveen asti.


Mustasta aukosta huolimatta takki alkaa vähitellen muotoutua. Vähän jännittää, millainen lopputuloksesta tulee. Keskeneräisenä kokeiltuna se on "ihan kiva", mutta jos neulepinta toimii samoin kuin mallitilkku, viimeistellystä lopputuloksesta pitäisi tulla selvästi väljempi ja laskeutuvampi. Tästä on tulossa sellainen huitula, jossa ei ole kiinnitystä edessä vaan jonka on tarkoitus roikkua rennosti auki. Hihat neulotaan poimimalla kädentieltä silmukat ja sitten muotoilemalla pyöriö lyhennetyin kerroksin ja sitten suljettuna neuleena ilman mitään muotoiluja ranteeseen. Neulepinta on kokonaisuudessaan puolipatenttia. Erittäin yksinkertaista, selkeää ja suoralinjaista siis - katsotaan vastaako käytäntö suunnitelmia.

Koska musta aukko syö hihan silmukat, en uskalla vielä toivoa, että takki olisi ensi viikolla valmis näytettäväksi. Elämänlankaa tulee joka tapauksessa, silloin jo varovaisesti työtunnelmissa.

Ei kommentteja: