maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäistä

Elämänlangalla ollaan pääsiäisen pyhien kunniaksi siirrytty ydinosaamisalueelta eli neulomisesta siihen kuuluisaan lifestyleen, ja aika on kulunut hyvin pitkälti keittiössä.


Olen päätynyt ruuanlaittoon vähän samoin kuin neuleharrastukseenkin, vastoinkäymisten kautta. Silloin kun muutin kotoa, epäilen vanhempieni lyöneen vetoa siitä, kuinka pian näännyn ruoanlaittotaidottomana nälkään. Vähän nuorempaa osasin polttaa pohjaan jopa teeveden.


Sittemmin opettelin laittamaan perusruokaa henkeni pitimiksi ja siinä vaiheessa kun asuimme kommuunissa, olin aika pitkälti vastuussa ruokakaapin sisällön koordinoimisesta. Parin viime vuoden aikana olemme ryhtyneet lainalapsen äidin kanssa tekemään useamman ruokalajin päivällisiä, ja nyt pääsiäisruokia kokatessa päädyimme vihdoin ja viimein perustamaan Rouvain päivälliselle oman Facebook-sivun. Siinähä nämä pyhät sitten rattoisasti vierähtivätkin.Kokkaamisen ja syömisen lomassa on kyllä vähän neulottukin. Vihreä villasukka ihasteli tänään kyläilyreissulla hienoja keltaisia tulppaaneja, mutta on edelleen ikävästi vasta yksinäinen sukanvarsi. Kummityttösen villahousuistakin puuttuu vielä puolikas lahje, joten housut valmistunevat sopivasti tässä säiden lämmettyä - katsotaan, onko niille käyttöä.Parilla seuraavalla viikolla voi myös olla neulomiseen vähänlaisesti aikaa, sillä eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa ylihuomenna ja kampanjapäälliköllekin löytyy varmasti niin paljon tekemistä kuin jaksan tehdä. Vaaleihin asti oma äänestyspäätökseni näkyy tuossa oikeassa sivupalkissa - Uudenmaan vaalipiirissä asuvat lukijat voivat tutustua Jaanan kotisivuihin tästä linkistä tai vaikka käydä katsomassa haastattelun ylen vaaligalleriasta

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Jos oikein hyvin käy, niin villahousut valmistuvat ensi viikoksi, tai sitten keksin jotain muuta blogattavaa!

Ei kommentteja: