maanantai 7. heinäkuuta 2014

Aurinko paistaa ja vettä sattaa

Elämänlangalla on nautiskeltu samoista vaihtelevista kesäsäistä kuin muuallakin. Puolessavälissä viime viikkoa lainalapsen äiti otti minut ja koko lapsilauman mukaan Nuuksioon telttaretkelle. Koko alkuviikko tarkkailtiin sääennusteita, jotka lupasivat vuoroin enemmän ja vuoroin vähemmän sadetta keskiviikolle ja torstaille. Lopulta neljän kilometrin mittainen Haukankierros käveltiin mukavan viileän tuulisessa mutta enimmäkseen aurinkoisessa säässä ja ainoa sade ropisi teltan kattoon joskus kolmen aikoihin aamuyöllä.


Aamulla ei ollut varsinaisen lämmintä. Yllä olevassa kuvassa Nean pukeutumisnäyte "neulojan lapsi aamunuotiolla": päässä Helios -pipo Pipo on pääasia -kirjasta ja päällä Rasavillin raitapaita Ullasta muutaman vuoden takaa. Paita on vähän lyhyt ja hihoissa voisi olla enemmän mittaa, mutta Nea ei näemmä ole sitten eskarin erityisen paljon kasvanut leveyttä.


Nea on muutenkin otollinen neuleuhri. Vaikka tällä viikolla näyttääkin lämpimämmältä, täytyy puikoilla kuitenkin olla ainakin jotain pientä. Puserokirjan neulebolerosta jäi edelleen lankaa jäljelle, joten askartelen Nealle syksyksi kämmekkäitä. Kolmasluokkalaisen käsi alkaa olla jo ihan ihmisen mitoissa, koska kämmekäs venyy myös minun tassuuni. Nealle sekä ranne- että sormiosa ovat toki pidemmät, mutta en voinut käyttää vastaanottajan kättä kuvassa. Vietimme nimittäin koko iltapäivän Lauttasaaren uimarannalla, ja neiti itse livahti mereen siinä vaiheessa kun aloin pohtia blogivalokuvausta.

Näissä kesälomaisissa tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Katsotaan, mitä ensi viikko tuo tullessaan!

Ei kommentteja: