maanantai 10. helmikuuta 2014

Kummipoikasen tassunlämmittimet ja muuta lapsellista

Elämänlangalla on selvästi viime aikoina ollut jossain määrin lapsiteemaista neulontaa. Viimeksi viime viikolla valmistui pikaisena tilauksena tassunlämmittimet kolmivuotiaalle kummipoikaselle. Sää kun on muuttunut niin, että kurahanskoille on tarvetta, ja niiden alle on mukava olla vähän paksummat ja villaisemmat lapaset kuin mitä marketeissa myydään.


Lankavarastosta löytyi onneksi jämien käyttöprojektiini sopivasti pari nöttöstä Cascade 220 -lankaa, josta syntyi lapaset tuossa tuokiossa. Kun on paljon neulonut aikuisten asusteita ohuesta sukkalangasta 2,5 -millisillä puikoilla, pääsee aina unohtumaan, kuinka nopeaa on neuloa isommilla puikoilla ja "seiskaveikanpaksuisesta" langasta. (Omat polvisukatkin kyllä onneksi etenevät, sillä kun pääsin pohjekavennuksiin, työ etenee paljon nopeammin kuin ikuisuuksia kestävässä sääressä.)

Kummipoikasen luona vierailun vuoksi missasin viikonloppuna toisen lapsellisen tilaisuuden. Handun Ilu ja Villavyyhdin Jenni nimittäin juhlistivat Villavyyhdissä uuden neulekirjansa Tähkä, keiju ja taikasauva - Neuleita lapsille julkaisua. Itse kirjaa en vielä ole ehtinyt selailla, mutta kirjan malleja olen kyllä katsellut Ravelrystä. Kuvat ovat iloisen värikkäitä, ja minua ilahduttaa se, että useassa ohjeessa on kokoja 160 senttiin asti. Monet lastenneulekirjat ovat oikeastaan vauvoille ja alle taaperoille, kun tässä kohderyhmä on selvästi pikemminkin leikki- ja alakouluikäiset. Täytyy ehkä harkita, josko palkkapäivän koitettua uskaltautuisin Villavyyhtiin katselemaan.

Näissä lapsellisissa tunnelmissa tällä viikolla. Ensi viikolla taas uutta Elämänlankaa!

1 kommentti:

reamaria kirjoitti...

Kummipojan tassut ovat pysyneet hyvin lämpiminä! Kiitos kovasti!