maanantai 11. maaliskuuta 2013

Sukatuttaa

Elämänlangalla sukatuttaa edelleen. Viimeviikkoiset punaiset polvisukat valmistuivat sittenkin vihdoin ja viimein!


Myös sukkien ohje on nyt ilmestynyt, sillä uusin Ulla on ulkona. Muhkean pohkeen polvisukat on oikeastaan kirjoitettu Nallelle, mutta toimii ohuemmallakin sukkalangalla. Minun muhkeille pohkeilleni riittää tällaiselle 100 g = noin 400 metriä -sukkalangalle (kuvan sukissa Cascade Heritage -sukkalanka) ohjeen suurin koko, Nallesta neulon vähän pienempää kokoa.

Puikoilla on tälläkin hetkellä sukkaohje, mutta koska kyseessä on jälleen kerran hyshys -projekti, näytän vain kärjen.


Mallijalkana on tällä kertaa Nean jalka, joka alkaa koossa noin 34 jo vastata pientä aikuisen naisen jalkaa - kaveriporukassa on muutamakin ihminen, joka voisi vaihtaa kenkiä Nean kanssa. Nea valikoitui uhriksi, että pääsin neulomaan mallitilkkusukat pienimmässä koossa johon aion ohjeen sarjoittaa. Oma noin koon 43 jalkani on välillä sukkien suhteen vähän masentava, ja sitäpaitsi saamani mallitilkkuvyyhti oli enemmän Nean värinen.

Erilaisten sukkaprojektien keskellä on hauskaa työstää välillä myös Puserot puikoille -kirjaa. Kirjan ensimmäinen ohje on valmis ja kuulemma melkein neulottu, toinen ohje puolessa. Massiiviset muovipussilliset mallitilkkulankoja alkavat vajua ja ideoita pompahtelee pintaan. Usein ideat tulevat harmillisesti aamuviideltä kun äkkiä keksin, miten joku asia pitäisi tehdä, mikä vaikeuttaa nukkumista, mutta onneksi osa-aikainen päivätyöni sallii päiväunet tarvittaessa.

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla sitten uutta Elämänlankaa!

Ei kommentteja: