maanantai 1. helmikuuta 2010

Neulesuunnittelun iloja

Kuvattomalla linjalla mennään näemmä tälläkin viikolla. Elämänlangalla on, kuten varmaan arvaattekin, vietetty viime aikoina runsaasti työtunteja neulesuunnittelun parissa. Enimmäkseen homma on palkitsevaa, mutta sitten tulee näitä iltoja.

Neuloja: Hei, mulla on tässä 224 s kun sulla lukee tässä että 228.
Suunnittelija: Aijaa, mä katon, siinä on varmaan virhe. Tee vaan eteenpäin mutta muista sit että mun laskelmat noista kappaleiden jatkoista on sillä 4 silmukkaa isommalla määrällä.

***

N: Hei, nyt mä oon päässy takakappaleeseen, ja tässä ei kyllä silmukat täsmää, sä oot unohtanu laskea noi yhdet kädentiekavennukset mukaan.
S: Ai [rumasana]. No ihan tosi, ootas kun mä lasken. --- Ei täst tuu mitään, alotetaan ihan sieltä alusta.

***

N: No helkkari, tosiaan, mä olin tehny virheen siinä ja niitä silmukoita piti oikeesti ollakin se 228.
S: Nomut hyvä että teit, koska nää takakappaleen laskelmat on IHAN päin mäntyä ja nyt mä saan nää laskettua uusiks ja tällä kertaa oikein.
Teletapit: UUDESTAAN!

Saman illan iloihin kuului muun muassa erittäin hidas katse armaalta aviomieheltä kun omaa järkeäni epäillessäni aloin tarkistella jo sellaisiakin perusasioita kuin "Hei kulta, onhan 5+3=8, onhan?" Ja minähän siis aikoinani sentään kirjoitin matikasta laudaturin, lyhyestä kylläkin mutta pitäisi sillä ymmärtääkseni yhteen- ja vähennyslaskut osata. Ehkä pitäisikin palata ala-asteen penkille?

Nyt ei kuitenkaan ala-asteelle, vaan aamupalalle ja asukaspuistoon. Josko tästä taas lähtisi uusi uljaampi viikko liikkeelle. Ensi viikolla sitten taas lisää Elämänlankaa.

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Tuollaset fiilikset yleensä kertoo siitä, että homma on jo pitkällä ja prosessi syvällä:)Tsemppiä!

Taija kirjoitti...

Mut noihan olisi tosi hyviä laskuja matikan ryhmille. Viet jollekin yläasteelle tai lukioon nipun ohjeita ja pistät nuoret laskemaan ja tarkistamaan :)

Minna Heimola kirjoitti...

Etkös sä voi jo vähitellen ulkoistaa laskemisen Nealle? :)

MysteryKnitter kirjoitti...

Muhun sun huumoris ainakin puree! Älä ota loukkauksena, mut mä oikeesti tykkään. Lankahamstereita odotellessa...