maanantai 25. tammikuuta 2010

Vapaalla

Elämänlangalla on nautittu vapaasta viikonlopusta, kun lapset menivät taas vaihteeksi mummolaan. Maanantaiaamuna on disorientaatio: armas aviomies meni töihin, ja lapset palautetaan vasta illalla. Mitä tehdä? Onneksi neulesuunnittelu teettää sopivasti töitä: jahka saan blogimerkinnän julkaistua, haen itselleni ison kupillisen kahvia ja alan laskea hihapyöriöitä. Eilen nytkähti eteenpäin yksi pusero jonka ohje on jumittanut, ja nyt pitäisi siis seuraavaksi saada ohjeeseen sopivat hihatkin. Tällä kertaa ei kuvia, sillä kaikenlaiset neuleohjeasiat ovat vielä mallitilkkuasteella sekä lisäksi hys-hys -tavaraa.

Olenko muistanut mainita että inhoan istutettuja hihoja? Penteleet ovat parhaan näköisiä ja mukavimpia, ja samalla tietysti sitten kaikkein vaivalloisimpia laskea ja sarjoittaa. Jahka tämä kirjaprosessi on ohi, opiskelen Tuulian maagisen puserokaavan enkä eläissäni enää taistele hihapyöriöiden kanssa!

Muutkin harrasteet ovat tällä hetkellä viehättävän aktiivisia. Olen roolipelannut kymmenisen vuotta, viimeisen vuoden verran hiukan vähemmän. Pelit kuitenkin selvästi liikkuvat laumoissa, sillä nyt kalenterista löytyy peliaktiviteettiä liki joka viikolle. Eilen olin improvisaatiosessiossa jossa ensin valittiin yhdessä peli ja sitten pelinjohtaja lennosta keksi pelaajille muutaman tunnin mittaisen skenaarion, torstaina on luvassa fantasiamaailmassa seikkailua ja muutaman viikon päästä pitäisi käynnistyä yksi omakin kampanja. Roolipeleissä minua viehättää eniten rento ja hauska yhdessäolo mukavien samanmielisten ihmisten kanssa, eli niillä on vähän sama funktio kuin neuletapaamisilla. Aikuinen seura on selvästi kova sana näin kotirouvaillessakin.

Nyt tunnen keittiöstä leijailevan lempeän kahvintuoksun: töihin siis. Ensi viikolla sitten taas enemmän Elämänlankaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska kuulla :) Täällä toinen neulova roolipelaaja. Neulomista voi mainiosti harrastaa myös ropen ohessa, kunhan ei ole kovin haastava työ meneillään... t. Annatalvikki