maanantai 30. maaliskuuta 2009

Näppärää

Maisteri Elämänlanka on tunnetusti näppärä naisihminen. Joskus tulee kyllä sotkeuduttua omaan näppäryyteensä. Kun viikon mittaan oli flunssan takia paljon ylimääräistä neuleaikaa, puikoilla oleva huivi eteni kovaa vauhtia ihan loppusuoralle. Olin aikeissa tehdä huivista mysteerihuivin, eli sellaisen jossa osallistujat saavat kerran viikossa uuden vihjeen huivin jatkosta. Ajattelin, että olisipa näppärää tehdä valmiiksi Ravelry-keskusteluryhmä ja Yahoo-lista, ja alkaa mainostaa sitten kun olen saanut tarkempia laskelmia tehtyä.

Vielä mitä. Lista on ollut nyt olemassa pari vuorokautta, ja tilaajamäärä ylitti jo kahdensadan rajan. Alkaa olla jo vähän suorituspaineita! Näppärää, tosiaankin. Ainakin on hyvä kannuste saada ohje ajoissa valmiiksi ja jakoon.Päädyin nyt sitten mainostamaan täällä blogissakin. Tekeillä on siis ympyrähuivi. Joskus tämän viikon mittaan tuonne mainitun postituslistan tiedostoihin tulee ruutupiirros mallitilkkua varten, ja ensimmäinen vihje julkaistaan 8.4. Pidän listalle liittymisen avoinna vielä viikon ensimmäisen vihjeen jälkeen, mutta sitten liittyä ei enää saa. Huivin ohje tulee Ravelryyn myyntiin sitten kun knitalong on joskus toukokuussa loppunut. Listalla olevat saavat tietysti vihjeet ja ruutupiirrokset talteen, ja lisäksi heille tarjotaan mahdollisuus ostaa lopullinen ohje-pdf huomattavalla alennuksella.Näppärästä puheenollen, valkoinen pitsi on muuten loistava keksintö. Huivia on neulottu pimeässä elokuvateatterissa, kynttilänvalossa sekä muutaman viinilasillisen jälkeen (viinihän on oleellinen osa neulesuunnittelua), ja kuvion pystyy hyvin erottamaan joka paikassa. Pitsin neulominen on myös yllättävän nopeaa, kun työtä pystyy edistämään joka paikassa. Seuraavaksi pitäisi tosin paneutua etsimään joku yksinkertainen pitsikuvio mallitilkkua varten, että saisi sellaisen julki lähipäivinä.

Taidan siis vetäytyä mallineulekirjastoni pariin. Ensi viikolla lisää pitsistä ja toivottavasti myös keväistä Elämänlankaa, lumisade nimittäin riittäisi minulle jo paremmin kuin hyvin.

1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

Voi vitsi, lähtisin heti mukaan jos vain mitenkään ehtisin... tuo japsikirja on ykköskirja täällä päin tällä hetkellä:)