maanantai 31. joulukuuta 2007

Tien päällä

Näin uudenvuodenaattona olisi tietenkin sopiva aika vuoden neulekatsaukselle. Se saa kuitenkin odottaa ensi viikkoon, sillä Elämänlangalla ollaan edelleen tien päällä, tällä kertaa Seinäjoella miehen sukulaisissa. Lapset viihtyvät mumman ja vaarin kanssa loistavasti, ja maisteri on viettänyt aikaansa lukien roolipelikirjoja (lainassa kanssa-asujalta), pelaamalla tietokonepelejä (sekä omasta joululahjapaketista paljastuneita että kälyltä lainattua) sekä tietenkin neulomalla.

Joulunaika ja matkustaminen ovat johtaneet pahanlaatuiseen sukkaputkeen. Ensin tulivat Rhiannonit,joista vielä yksi kuva koska niistä tuli niin sievät. (Minulla ei ole vielä kuvaa sukista omistajansa jalassa, sillä säät eivät viime aikoina ole suosineet valokuvausta juurikaan.)

Sitten neuloin reippaana tyttönä loppuun omat germaanisukkani, jotka istuvat jalkaan huomattavan sievästi vaikka pohkeeni eivät varsinaisen heiveröiset olekaan.Onneksi mukaan matkalle ei eksynyt enempää polvisukkalankoja, sillä houkutus aloittaa vielä yhdet pitkät sukat olisi voinut käydä ylivoimaiseksi. En oikein ymmärrä tätä polvisukkavillitystäni, sillä ensinnäkin olen kuumaverinen enkä yleensä kaipaa säärille lisälämmikettä, ja toisekseen polvisukat eivät pysy koivissani ylhäällä sitten millään. Joidenkin blogeissa näkyy toinen toistaan kauniimpia polvisukkia, ja kiinnostaisikin tietää pysyvätkö sukat toisilla paremmin ylhäällä vai valuvatko ne kaikilla nilkkoihin heti kun silmä välttää. Kenties niksi olisi siinä, että pitäisi käyttää sukkahousuja joita myöten sukat eivät niin valuisi, mutta tuntemukseni kyseistä vaatekappaletta kohtaan ovat sen verran viileät että mieluummin vaikka kiinnitän polvisukat nitojalla paikoilleen.Kaksien pitkien sukkien jälkeen nilkkasukat syntyvät kuin itsestään, parissa päivässä. Riemunkirjava pätkävärjätty lanka tuli lahjaksi saksasta Salaisen neuleystävän aikoihin, kun välitin viestejä ulkomailla asuvan ostallistujan puolesta kotimaan postin kuljetettavaksi. Siitä saakka lankaparka on odottanut pääsyä Jaywalkereiksi. Neulon nykyään melko harvoin pätkäväreillä, mutta synkeässä säässä pääasiassa keltaisen- ja oranssinkirjava lanka piristää kummasti. Harmillisesti värit eivät suostuneet lukuisista erilaisista valaistus- ja kameranasetusyrityksistä huolimatta kuvautumaan laisinkaan niin kauniin syksyisinä kuin ne luonnossa ovat.Sukkaputkesta ei ole selvitty täysin vaurioitta. Katkaisin yhden ruusupuisista sukkapuikoistani, ja vasemmassa etusormessa on sukkalangan jäljiltä kirkkaanpunainen rantu. Erityisesti raita korostuu nyt villasukkalankaa neuloessa, kun polvisukat syntyivät sukkakäyttöä ajatellen epäilyttävänkin pehmoisesta Lana Grossan Meilenweit Seta/Cashmeresta. Onneksi haitta on toistaiseksi lähinnä kosmeettinen eikä haittaa neulomista.

Maisteri poistuu nyt sukkapuikkoineen odottamaan vuoden vaihtumista. Ensi viikolla sitten lisää Elämänlankaa neulevuoden 2007 muisteloiden merkeissä. Lankaisaa uutta vuotta 2008 kaikille lukijoille. Varokaa raketteja!

15 kommenttia:

iso gnu kirjoitti...

Hyvää tulevaa vuotta!

Anonyymi kirjoitti...

Todella upeita sukkia olet tehnyt!
Neulerikasta vuotta 2008!

tikru kirjoitti...

Ihanuuksia nuo sukat.
Tuohon lankaraitaan etusormessa auttaa tosi hyvin joko ihoteippi tai urheiluteippi :)
Kokemuksella siis.

Judiuni kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta 2008! Aivan upeita polvisukkia. Harmi, etten itse pääse noiden ohjeisiin käsiksi. Minäkään en ole koskaan onnistunut tekemään polvisukkia, jotka pysyisivät ylhäällä ilman sukkahousuja tai jotain kuminauhavirityksiä.

Anni kirjoitti...

Ihania sukkia... Ainakin allekirjoittaneella polvisukat pysyvät hyvin ylhäällä, mutta ylipolvensukat eivät sitten millään.

Iloista uutta vuotta 2008!

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttavia sukkia, sanoisin. Ja hyvää uutta vuotta.

Polvisukat pysyvät hyvin ylhäällä, ilman kuminauhoja, sukkahousuja tai muita virityksiä.

Vilma kirjoitti...

Mä virkkaan polvisukkiini kuminauhalankaa Jatan tavoin, ja hyvin pysyvät ylhäällä.

Onnea uudelle vuodelle!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania sukkia.
Hyvää uutta vuotta!:)

Makepeace75 kirjoitti...

Ihania sukkia! En osaa sanoa pysyisivätkö polvisukat ylhäällä, koska en ole tehnyt yksiäkään. Minä kun olen tälläinen suomalainen maatiaismallinen pölkkykoipi, enkä jaksa syventyä niin pitkälle neulematematiikkaan ja mallien muuntamisiin, että saisin pölkkyihini mahtuvat sukat. Minä myös _kammoan_ sukkahousuja enkä ole suostunut käyttämään niitä sitten ala-asteiän. Joutuisin varmaan hankkimaan niittipyssyn..

Iloista ja neulerikasta uutta vuotta! :o)

satumh kirjoitti...

kauniita sukkia! mitä parhainta tulevaa vuotta toivottaen. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä täytyy sanoa että ihania sukkia, ei minulla riittäisi kärsivällisyys tuollaisiin... :) Ja sukat eivät pysy ylhäällä täälläkään, ei sitten minkäänpituiset.

Talsu kirjoitti...

Ihania sukkia, minä vain haaveilen noista lontoonkielisistä maksullisista ohjeista :)

Mutta hyvää ja neulerikasta uuttavuotta!

Anonyymi kirjoitti...

Mä laitan omiin polvisukkiini sukkanauhat, joiden avulla ne pysyvät ylhäällä näissä persjalkamallin tolpoissa. Rusetit voi solmia sisäpuolelle.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta!
Aivan ihania nuo neulomasi polvisukat. En ole itse yksiäkään tehnyt, mutta ehkä resoriin neulottu ohut kumilanka auttaisi ylhäällä pysymiseen. Neuloin yhdessä vaiheessa puuvillaneuleiden resorit aina kuminauhan kanssa, niin ne eivät venyneet rumiksi käytössä.
t. Sari

Anonyymi kirjoitti...

Polvisukat itsekin vasta löytäneenä, minä olen tehnyt kuminauha virityksen varren suuhun. Ja olen ollut lopputulokseen tyytyväinen.