maanantai 3. heinäkuuta 2006

Jotain ihan pientä

Elämänlangalla viime kuukausina vaivannut neulelama alkaa hellittää otettaan, ja viikon aikana syntyi reippaan neulomisen tuloksena pikkuruinen nuttu:Pienen villatakin pitäisi olla suunnilleen vastasyntyneen kokoa, mutta sitähän on kovin vaikea arvioida. Lankana on viime viikon merkinnässä vilahtanut Extra Tweed. Nutun vastaanottaja kulkee toistaiseksi työnimellä Ida-Elias, ja odotettu liittyminen Harmonian muonavahvuuteen on suurin piirtein neljän kuukauden päästä. Lapsi harjoittelee reippaasti kuperkeikkoja, äiti voi hyvin, ja kuten Neaakin odotellessa ei mistään raskausmahasta ole vielä tietoakaan vaikka viikkoja on jo yli 20. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, tulee syksylläkin vielä "ai, ootko sä raskaana?"-kommentteja.

Nuttu sai kotona aikaan ihmetteleviä kysymyksiä siitä, eikö meillä muka ole jo ihan tarpeeksi neulottuja vauvanvaatteita. Kuka tahansa neuloja kuitenkin tietää, että neulevaatteitahan ei koskaan ole tarpeeksi eikä ainakaan liikaa. Äiti lisäksi huomautti, että "sinulla on aina kovin persoonalliset värivalinnat noihin vauvanvaatteisiin" vaikka tiedossa onkin, että siinä vaiheessa maailmanloppu on jo uhkaavan lähellä, kun maisteri Elämänlanka tarttuu pastellisävyisiin vauvalankoihin.Tarkkasilmäinen lukija huomaa, että jotain puuttuu vielä. Nappien valinta tuottaa tuttuun tapaan päänvaivaa. Pitäisikö takkiin ommella a) metallinkiiltoiset napit, b) tavalliset pyöreät puunapit vaiko c) pienet vaaleaa puuta olevat sydämet? Tietysti on aina myös vaihtoehto d) eli "joku muu, mikä?". Kotona äänestettiin sydännappeja, mutta mitä sanoo raati?

Elämänlangalla jatketaan nyt muiden neuleiden parissa. Kenties tartun jopa johonkin aikuisen kokoa olevaan... Ensi viikolla taas lisää kesäistä Elämänlankaa.

P.S.

Ylläribonuksena tänään Elämänlangalla myös leivinohje. Periaatteessa täällä pitäisi noudattaa vähäsokerista ja -rasvaista ruokavaliota, mutta karkkipäivänjälkeinen sokerivieroitus iski sunnuntai-iltana, ja oli ihan pakko tehdä raparperipiirakkaa. Piirakasta ei tosin ole kuvia, koska se teki uunista päästyään yllättävän nopean katoamistempun, mutta hyvää tästä kuitenkin tuli. Kas tässä:

Pohjaan tarvitaan noin 100 g margariinia, 1,5 dl fariinisokeria, 1 kananmuna, 1 dl pikakaurahiutaleita ja 2 dl vehnäjauhoja. Niin, ja kanelia lisäsin myös pohjaan ehkä vajaan ruokalusikallisen verran. Huoneenlämpöinen margariini ja fariinisokeri vatkataan, joukkoon sekoitetaan kananmuna ja lopuksi hiutaleet ja jauhot (ja se kaneli). Tehosekoittimella tuli oikein hyvä massa, koska se hajotti pikakaurahiutaleita vähän. Taikina painellaan piirakkavuoan pohjalle.

Pohjan päälle laitetaan tietysti täyte. Tässä tapauksessa täytteeseen tuli pieniä raparperipaloja, jotka levitettiin piirakkapohjalle, ja niiden päälle kaadettiin seos jossa oli noin desin verran kuohukermaa, pari ruokalusikallista sokeria ja puolen desin tai vajaan desin verran pikakaurahiutaleita. Vatkasin täyteseosta sen verran, että kerma vaahdottui vähän, mutta en niin paljon, että siitä olisi tullut kunnolla kermavaahtoa.

Piirakka uuniin 175 asteeseen noin puoleksi tunniksi, ja sitten nautitaan. Raparperin kanssahan kuuluu syödä jotain maitotuotetta, Harmonian testiraati suosittaa kylmää kermavaahtoa.

36 kommenttia:

joko kirjoitti...

onnea!

laurar kirjoitti...

Ihana nuttu! Ja lämpimät onnittelut!

särmä kirjoitti...

Onneksi olkoon. Minä kannatan vaihtoehtoa joku muu, mikä. Napit näyttävät suloisilta yhdessä, mikset laitteisi niitä kaikkia?:)

Ziina kirjoitti...

onneksi olkoon!

Katja kirjoitti...

Oikein paljon onnea ja nuttu näyttää oikein suloiselta. Äänestäisin sydämien puolesta...

Kati E kirjoitti...

Onnea. :D

Mä laittasin joko ne pyöreät (kummat vaan) tai sitten ne vaihtoehdon d napit. Toisaalta sekin ehdotus, että kaikkia oli aika kiehtova.

Inkeri kirjoitti...

Onnea!!

Sydännapit valitsisin.

Stricker kirjoitti...

Oi kuinka ihanaa! Onnea!

Ja nuttu on tosi kaunis ja minäkin äänestäisin sydämellisten nappien puolesta.

nanna kirjoitti...

Onnea!
Ja napeist käyvät mitkä tahansa, jotenkin tuo ajatus "kaikki yhdessä" houkuttelisi.

Raisa kirjoitti...

Onnittelut!

Nuttu on kaunis. Sydännapit olisivat tietysti oikea valinta ajatuksensa puolesta, mutta minusta parhaiten tuohon sopivat nuo metalliset napit.

Tarja kirjoitti...

Isot onnittelut koko Harmonian väelle!

Kaikkikin napit sopisivat nuttuun, mutta erityisesti nuo metalliset ovat kivan näköiset.

Villasukka kirjoitti...

Onnittelut! Äänestäisi noita alimpia nappeja - sopivat jotenkin lankaan parhaiten.

Pia Nore kirjoitti...

Onnittelut täältäkin!

Ja nuo alimmaiset napit näyttää mun mielestä parhaimmalta:-)

Tuulia kirjoitti...

Onnea hurjasti! Mie äänestän metallinappeja :)

Helka Riionheimo kirjoitti...

Voi, onnea!

Terhi kirjoitti...

Onnea! Minusta metallinapit sopivat takkiin hienosti. Tosi soma takki muuten!

Roora kirjoitti...

Onnea! Äänestän pyöreitä tai sydämmen mallisia nappeja.

Carita kirjoitti...

Lämpöiset onnittelut !
nuttu on aivan ihana :)

katinkontti kirjoitti...

Paljon onnea! Minäkin kannatan metallinappeja (ja ei-pastellisävyisiä vauvanvaatteita).

Villasatu kirjoitti...

Paljon onnea!!!

Parhaat napit on ne metalaliset minusta. ja ihan totta, miksi lapset pitäisi pukea pastelliin. Se on sitä visuaalista lässyttämistä...

Outi kirjoitti...

Isot onnittelut! Täällä suunnalla kannatetaan metallisia nappeja - sopivat miehenkin käteen ja näyttivät tosi kivoilta...eli ei ainakaan sydämiä.

Maud kirjoitti...

Paljon onnea! Äänestän metallisten nappien puolesta. Sopivat minusta parhaiten ihanan nutun kanssa, ja lisäksi kun vauvavaatteet joutuvat aika usein pesuun, ja silloin ovat puiset vähemmän sopivia.

Meeri kirjoitti...

Ja minä laittaisin kaikesta huolimatta puiset. Kyllä ne ennenvanhaankin kesti, miksei siis nytkin? Eikä neuleita niin usein pestä.

Tuazophia kirjoitti...

Onneksi olkoon! Metallinappeja äänestäisin minäkin; huippusuloinen takki!

Elina/ Mielitty kirjoitti...

Onnea onnea!

Makepeace75 kirjoitti...

Onnea onnea!

Minä liputan metallinappien puolesta. Sopivat väreihin ja tyyliin. (Ja puiset imevät pesuainetta -nappejahan on kiva imeskellä.)

Unknown kirjoitti...

Onnea odotukselle!

Napeiksi ehdottaisin plain and simple, puunappeja!

Riksu kirjoitti...

Onnee, onnee, paljon onnee

KirsiÄr kirjoitti...

Onnea!
Nuttu on minusta hieman kiinalaisvaikutteinen, siksi kannatan metallinappeja, jotenkin sopivat tyyliin. Kaikki yhdessä -vaihtoehtokin on kiva.

-miu- kirjoitti...

Onnea!

Niina kirjoitti...

Mä tykkään noista alimmista.qn

Helmis kirjoitti...

Lämpimät (ellei suorastaan helteiset) onnittelut!!

Metalli kuulostaa hieman raskaalta vauvanvaatteessa, vaikka sopisikin muuten tuohon parhaiten, joten valitsisin astetta kuvassanäkyvää tummemmat puunapit, siis vaihtoehto d), ettei mene liian helpoksi.
Kuvan vaihtoehdoista pyöreät puunapit, mun mielestä.

villaa ylle kirjoitti...

Grattis! Tröjan ser litet bayersk ut och de har ibland flere olika sorters knappar. Monica

Elina kirjoitti...

Onnittelut täältäkin!

Ja ihana nuttu, kehun minäkin. Miksi ihmeessä vauvanvaatteiden pitäisi aina olla kuin ranskalaisia pastilleja? Minä kannattaisin noita pyöreitä puunappeja.

Tiina kirjoitti...

Onnittelut Harmoniaan! Ihana takki, minä valitsisin puiset napit!

MysteryKnitter kirjoitti...

If that were my baby,I'd choose the wooden heart buttons. They are so cute.