maanantai 17. heinäkuuta 2006

Salainen neuleystävä

Maisteri Elämänlanka on tunnetusti sosiaalinen neulehörhö. Joskus kieltämättä tulee myös sellainen tunne, että olen suomalaisen nettineuleyhteisön puolivirallinen jokapaikanhöylä, kun kaikessa kerran täytyy olla mukana. Uusin hullutus on Salainen neuleystävä 2006, jonka sääntösivun ja ilmoittautumislomakkeen sain viimein viikonloppuna valmiiksi. (Ilmoittautumisen teknisestä toteutuksesta tosin kunnia menee armaalle hyvin kärsivälliselle aviomiehelle, joka viilasi kiltisti systeemin sellaiseen kuntoon että olin tyytyväinen.)

Salainen neuleystävä on lahjavaihtorinki, joka on tarkoitettu kaikille suomalaisille neulojille, jotka haluavat ilahduttaa toisia ja saada pieniä yllätyksiä omaankin eloonsa ja oloonsa. Lisätietoja siitä, mitkä Salaisen neuleystävän säännöt ovat, on tuolla linkittämälläni sivulla, ja sitä kautta voi myös ilmoittautua jos innostus iskee.

Maailmallahan näitä erilaisia lahjavaihtoja on ollut maailman sivu, ja moni on haikaillut vastaavaa kotimaahan. Itselleni kimmoke järjestää moinen tuli oikeastaan viimeisimmästä Nordisk hemmelig venn -kierroksesta, jonka järjestelyissä oli niin paljon kaikenlaisia ongelmia, että tuli vahva "Ei näin!" -olo. (Kaikkeen ei voi tietenkään vaikuttaa, NHV:ssä mm. emäntä sairastui vakavasti kesken kierroksen ja sellaiselle ei mitään mahda.) Tässähän nyt sitten tulee testattua tämä oma organisointikyky. Marraskuussa eli juuri sopivasti niihin aikoihin kun ollaan Salaisen neuleystävän loppusuoralla saattaa hyvinkin vierähtää se liki viikko synnytyssairaalassa netin ulottumattomissa... Saa nähdä käykö ylpeys lankeemuksen edellä.

Minulle tärkein syy järjestää erilaisia rientoja ei kuitenkaan ole mikään "itsekö pitää kaikki tehdä?" -olo tai se kuuluisa yleisön pyyntö, vaan ihan hauskanpito! Lankahamsterien laihdutuskuuri on saanut todella hyvän vastaanoton molemmilla kerroilla kun olen ollut järjestämässä, ja itse olen ollut ilolla mukana esimerkiksi viime viikolla mainitussa kansainvälisessä sukkavaihdossa, suomalaisessa lapasvaihdossa, neulojien laihdutusprojektissa ja parillakin kierroksella pohjoismaista salaista ystävää. Nyt kun olen viikonlopun aikana saanut lukea ensimmäisiä ilmoittautumisia Salaiseen neuleystävään, on tullut jatkuvasti parempi mieli siitä että jaksaa lähteä järjestämään, vaikkei nyt emäntänä voikaan osallistua itse vaihtoon. On niin hirveän mukavaa nähdä, miten ihmiset ovat ilolla mukana.

Kaikenkaikkiaan kyllä tuntuu siltä, että tälle suomalaiselle nettineulejoukolle on palkitsevaa järjestää huvituksia. Olette te sitten mukavaa porukkaa!

Nyt maisteri Elämänlanka poistuu takavasemmalle ja yrittää saada tehtyä jotain muutakin kuin neuleystävää välillä. Ensi viikolla sitten taas Elämänlankaa, kenties jopa kuvien kera.

11 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Suuret kiitokset Kristel, kun jaksat olla järjestämässä meille ihan oman Salaisen Neuleystävän! Viimeisestä Hemmelig Vennistä jäi kyllä niin paha maku suuhun, että tämä vaihto tulee tarpeeseen. Kiitos!

Carita kirjoitti...

Olet sinä ihana, kun jaksat järjestää meille kaikkia hauskoja tempauksia !

Tuulia kirjoitti...

Iso käsi sinulle, kun järjestät näitä. Mie jo täytin lomakkeen! Jäin vaan miettiin sitä että miten toteutan sen osallistumisen, kun täällä pitää aina kirjoittaa oma osoite paketteihin ja kirjeisiin eikä diegolaisia neulojia varmaan kovin montaa ole tulossa mukaan... No, katsellaan. Mukana olen silti! :)

Kristel kirjoitti...

Tuulia, jos välityspalkkiosta sovitaan, niin voit pistää viestit mulle ja mä voin tyrkätä ne postiin Espoossa tai Helsingissä... >;)

Tuulia kirjoitti...

kristel: käy oikein hyvin! ilmoittele mitä haluat välityspalkkioksi vaikka spostilla, niin eiköhän se järjesty :) kiitos! Sen vikan mie paan sit ihan omalla nimellä ja osoitteella :)

Villasukka kirjoitti...

Kiitokset jokapaikanhöylälle! Itselläni on töissä sama rooli, joten on mukava olla "vain" osallistuja!

Helmis kirjoitti...

Vaikkei millään voikaan lähteä mukaan kaikkiin tempauksiin, on ihanaa, että joku jaksaa ja viitsii näitä järjestää!
Hieno juttu!

Kristel kirjoitti...

Helminalle, niinhän se on ettei kaikkiin ehdi, jaksa eikä halua osallistua. :) Mutta parastahan olisi että jokaiselle haluavalle löytyisi jotain hauskaa osallistuttavaa. ;)

laplero kirjoitti...

Näihin erilaisiin neuletempauksiin osallistuu myös hyvän järjestelyn vuoksi. Kun kaikki pelaa myös netissä, uskaltaa, viitsii ja haluaa osallistua!

Makepeace75 kirjoitti...

Hmm, jätin jo yhden kommentin, mutta se ei näemmä tullutkaan perille..

Suuri kiitos Kristel minunkin puolestani! :o) Olen jo kauan haikaillut tällaista Suomeen -ja rohkeutta osallistua, jos sellainen joskus saataisiin. :o) Mukana olen siis minäkin.

eusu kirjoitti...

Kiitos suuri sinulle. Musta on ihanaa, että on tuollaisia ihania aktiivisia ihmisiä olemassa, jotka jaksaa ja haluaa toteuttaa tälläisia kivoja juttuja:)))

Oikein malttamaton olo tulee, kun odottaa, että saa tietää kuka on se salainen ystävä, jota itse pääsee yllättämään ja ilahduttamaan!!