maanantai 2. heinäkuuta 2018

Varovaista neulomista

Elämänlangalla elämä voittaa, kesäloma alkoi, ja vähitellen olen vähän uskaltanut neuloakin. True Blue Shawlette edistyy, ja mielenkiinnolla odotan kuinka pitkälle lankaa riittää. Jo tässä vaiheessa on tosin selvää, että pienikokoiselle ihmiselle tästä saa pingottamalla sievän pikkuisen hartiahuivin, vaikkei ihan ohjeen suosituskokoon päästäisikään.


Ihan hirveän paljon neulomista hartiaseutu ei selvästi vielä kestä, mutta vähän kerrallaan työ etenee! Huivi on itse asiassa loistava välineule tässä vaiheessa, koska lanka ja puikot ovat paljon paksummat ja pintaneule paljon yksinkertaisempi kuin esimerkiksi keskeneräisessä palmikkopuserossani - joka on ihana, mutta jonka neulominen on aikamoista nykertämistä.

Viime viikolla vietettiin Helsingin Prideä. Oma kaikkein Pride-teemaisin tekemiseni oli osallistuminen tuttavapariskunnan häihin Kallion kirkossa.

Kulkueeseen en tänäkään vuonna suoriutunut, mutta tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta marssi noin 100.000 muuta.

Tässä vielä oma tyylinäytteeni sosieteettihäistä. Mekko löytyi viime hetkellä Prisman alennusmyynnistä ja kengät ovat Varustelekasta. Tällä kertaa iski kyllä korkkarien kosto, kun olen perjantaista alkaen kävellyt rakkolaastarit molemmissa isovarpaissa.

Iltatilaisuuteen vaihdoin sentään mukavampiin kenkiin, jotta pääsin vähän tanssilattiallekin pyörähtämään.

Neulomisen puutteessa ja erilaisten juhlarientojen välissä olen keskittynyt kirjallisiin töihin. Ropecon tulee myös tänä kesänä. Joka vuosi sanon, että olen menossa tapahtumaan maksavana asiakkaana, ja noin joka toinen vuosi tämä epäonnistuu, koska minut nakitetaan johonkin vapaaehtoishommiin. Tämän vuoden tehtävät olen jo lähes saanut tehtyä, sillä päädyin Con-lehden eli entisen Käsiohjelman päätoimittajaksi - ja tapahtumassa jaettavan lehdykän materiaalithan on saatava pakettiin hyvissä ajoin taittoa ja painoa varten.

Lisää kirjallisia hommia on luvassa, sillä keskustelu siitä, miksi Suomessa on pöytäroolipelipuolen suunnittelijoina niin vähän naisia johti siihen, että lupasin kirjoittaa Praedoriin lisäosan. Hups.

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Katsotaan ehtiikö huivi valmiiksi ensi viikoksi enintään puoli tuntia päivässä -neuletahdilla!

Ei kommentteja: