maanantai 9. heinäkuuta 2018

Kesä ja kirjoitukset

Elämänlangalla ollaan kesälomailtu ahkerasti. Vähän olen varovasti neulonutkin, koska selkä tuntuu sen kestävän. Lauantaina olin taas katsomassa naisten Vaahteraliigan ottelua ja neuloin samalla sukkaa - joskin kyllä vähän nolotti, kun olin napannut mukaan vastustajan värisen neuleen. Sininen huivi on vielä kesken, mutta se alkaa olla sen verran lopuillaan, ettei ole erityisen miellyttävää matkaneulottavaa.

Viime aikoina aiemmin tänä vuonna tehdyt kirjalliset työt kantoivat hedelmää, kun sain saman päivän aikana tuli kokonaista kaksi eri tekijänkappaletta, molemmat liittyen Praedorin fantasiamaailmaan: Kahden maailman seikkailijat -novellikokoelma sekä Praedor-roolipelin lisäteos Varjojen kirja. Ensiksi mainitussa minulta ilmestyi novelli, toisessa roolipeliseikkailu.

Petri Hiltusen sarjakuviin perustuva Praedor-roolipeli ilmestyi alunperin vuonna 2000 ja on ystäväni Villen kirjoittama. Olen sekä peluuttanut sitä että myöskin pelannut sitä ahkerasti, ja olen lukenut suurin piirtein kaiken maailmasta ilmestyneen kirjallisen materiaalin. Viime viikon tekijänkappalesuma juontaa juurensa Ropeconiin 2017. Siellä kävin kuuntelemassa paria Praedoriin liittyvää ohjelmanumeroa ja totesin, että maailmaa laajentava joukko on toistaiseksi aika vahvasti All Male Panel - ja sitten hetken asiaa mietittyäni tulin siihen tulokseen, että ei sille kovin moni muukaan näytä olevan mitään tekemässä, joten kai siihen on tartuttava. Lisää samasta teemasta on myös näillä näkymin tulossa joskus ensi vuonna!

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Katsotaan, mitä lomailu tuo ensi viikolla tullessaan!

Ei kommentteja: