maanantai 23. huhtikuuta 2018

Kaksin verroin valmista

Elämänlangalla on vietetty aktiivista neulomisviikkoa, ja välillä on myös jotain valmista näytettävää.

Ensimmäinen valmis työ on pusero kesäkuussa olevaan Just a Little Lovin' -larppiin. Peli sijoittuu 80-luvulle ja kestää useamman päivän, joten olen nyt keräillyt erilaisia aikakauteen sopivia vaatekappaleita.

Puuvillainen pitsipaita on neulottu helmasta helmaan: lepakkohihat syntyivät lisäämällä silmukoita ensin joka 8., sitten joka 4. ja lopulta joka 2. krs ja kaventamalla sitten toisella puolella vastaavasti. Pitsiset vinoviivat kääntyvät olan kohdalla toiseen suuntaan, eli V-kuvo on takakappaleessa saman näköinen. Olen oikein tyytyväinen, eikä paita varmasti jääkään ainoastaan larppikäyttöön.

Lopulta valmistuivat myös oranssinkeltaiset sukat, kun jaksoin päätellä langanpäät, ommella taitteet ja pujottaa kuminauhat:

Onneksi neulottava ei lopu kesken. Laatikossa on ollut sopivaa hetkeä odottamassa ohutta villalankaa, 50 g = 230 g eli vielä saksalaisesta sukkalangasta himpun ohuempaa OnLinen Linie 347 Bristolia, tummahkoa suklaanruskeaa. Ajattelin, että jos lähden neulomaan itselleni puseroa noin ohuesta langasta, niin se saa sitten myös ihan mieluusti olla mutkikasta palmikkoa. Mallitilkusta tuli 3 mm:n puikoilla oikein viehättävän näköinen.

Testailin myös muutamaa muuta pintaneuletta. Katsotaan, millainen lopputuloksesta tulee!

Näissä valmiiden neuleiden ja uuden ikuisuusprojektin tunnelmissa siis Elämänlangalla tällä viikolla. Katsotaan mitä ensi viikko ja vappu tuovat tullessaan!Ei kommentteja: