maanantai 24. huhtikuuta 2017

Silkkiä ja villaa

Elämänlangalla vietettiin viikonloppuna tunti poikineen silkkilangan parissa, kun pikkujakun valmistuminen alkoi näyttää todennäköiseltä. Nyt jakku loikoilee kuivaustelineen päällä ja on jo melkein kuiva, mutta ei ihan vielä valmis pääteltäväksi.

Jakku jää siis edestä kokonaan avoimeksi, helma ylettyy juuri vyötärölle ja hihat hieman yli kyynärpään. Alustava sovitus vaikuttaa oikein lupaavalta, katsotaan saisiko ensi viikolle jonkun edustavan kuvan vaatteesta päällä.

Silkkijakku on ollut pitkään hautunut projekti, ja olen tosi tyytyväinen että sain sen nyt valmiiksi. Tätä työtä on myös neulottu hyvin tarkasti kirjoittamatta mitään muistiin, sillä joskus myös amatöörineulesuunnittelija tarvitsee ihan harrastusneuletta vailla paineita ohjeen kirjoittamisesta. Tätä lankaa ei myös enää saa mistään, sillä Jaegerin Silk on lakkautettu varmaan vuosikymmen sitten. Olen iloinen, että vihdoin ja viimein uskalsin käyttää tämän langan, joskin minulle on vielä epäselvää missä ikinä uskallan käyttää täyssilkkistä käsinneulottua valkoista pitsineuletta. Myönteisenä ongelmana lankaa jäi lopulta jäljelle kolme ja puoli kerää, eli siitä täytyy nyt vielä koittaa keksiä jotain.

Jottei totuus unohtuisi neuloin vielä eilen yön pimeinä tunteina mallitilkkua puseroon, josta ehkä voisikin tulla Ullaa ohje. Ohjeen työnimi on Laakson lilja, sillä testailin tähän Lily of the Valley -kuvioita. (Ei nyt välitetä siitä pienestä kielellisestä yksityiskohdasta, että "lily of the valley" on suomeksi kielo.) Lankana tässä on Nordian Ville, eli heittäydyin suorstaan niin hurjaksi että testailin pitsikuvioita paksuun villalankaan. Ainakin ensivaikutelma on ihan toimiva!

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla siis tällä viikolla. Katsotaan, mitä ensi viikko tuo tullessaan!

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.