maanantai 13. maaliskuuta 2017

Vitkastelua

Elämänlangalla on tällä viikolla odoteltu päättelykeijun saapumista. Koiran villapaita on nyt valmis, mutta jostain kumman syystä kukaan ei ole päätellyt langanpäitä.

Siitä tuli loppujen lopuksi aika kiva! Lankana tässä siis ihan seiskaveikkaa, ja malli on ottanut vaikutteita Novitan ohjeesta, paitsi että sitten mittoja on katsottu saamastani koirarotuspesifistä vaatetaulukosta, ja muutenkin valmiin neuleen suhde ohjeeseen on vähän sama kuin TV-elokuvan suhde todellisuuteen jos se "perustuu tositapahtumiin". Vähän tietysti jänskättää miten tällainen vaate toimii kun en ole koskaan aiemmin tehnyt, mutta eiköhän siitä joskus tulevaisuudessa saa sitten nähdä kuvia.

Sitä päättelykeijua odotellessa täällä onkin sitten aloitettu uusia töitä ja jatkettu vanhoja. Tuo kaurapuuronvärinen sukka on seiskaveikkaa, jota oli ostettu koiran puseron raitoja varten. Tuossa päivänä muutamana Teemu etsi villasukkia eikä löytänyt ainuttakaan paria (koska näemmä neulojan miehellä ei ole sukkia), joten aloitin sitten sukat hänelle. Itselleni seiskaveikka on sukkiin ihan liian paksua, mutta Teemulla on paljon viluisemmat varpaat kuin minulla.

Tummansininen möykky kuvassa etualalla on uusi myssy Joelille, kun pakkasilla neulottu hassu hattu alkaa näin kevätsäillä olla ihan liian lämmin. Ostin jo aikaa sitten käydessäni tutustumiskäynnillä Snurressa vyyhdin Cascaden Heritage Silkiä ihan Joelia ajatellen, mutta tarve aktualisoitui vasta nyt. Tämä myös selittää epätyypillisen sinisen sävyn - minähän olen vakaasti sitä mieltä että siniset neuleet ovat epäonnisia, mutta Joel pitää sinisestä.

Valkoinen työ puolestaan on pakastimesta löytynyt silkkihihatin itselleni. Myssyn pyöröpuikko nimittäin katkesi eilen tapaturmaisesti ja kaivelin mm. pakastinta josko löytäisin oikeankokoisen korvaavan puikon. Oikeankokoinen puikko on kiinni tuossa valkoisessa neuleessa, josta ei muuten ole minkäänlaisia muistiinpanoja missään. Kuka sellaisia tarvitsee? Nyt siis jatkan tuotakin (onneksi pintaneule on selkeä ja osaan jatkaa ilman ruutupiirrosta ja muistiinpanoja) ja katson mitä siitä tulee.

Niin, ja pilkottaahan tuolla kaiken muun alla pöllöpussukkani, jossa matkustaa reissusukka. Että ei täällä keskeneräisistä töistä ole pulaa. Oikeasti valmistuneet neuleet ovatkin sitten ihan eri asia.

Näin Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikoksi valmistuu toivottavasti vähintään tuo myssy, sillä sääennusteet lupaavat lämpenevää näin kevään kunniaksi.

Ei kommentteja: