maanantai 21. marraskuuta 2016

Pimeää menoa

Elämänlangalla on sitten viime viikon blogimerkinnän rajoitettu neulomista reippaasti. Vanha viholliseni "se joku pieni lihas tuolla syvällä lapavälissä" on ollut ihan erityisen pahantuulinen, joten paino on ollut enemmän särkylääkkeillä ja rauhallisella venyttelyllä kuin käsitöillä. Tänään illalla on taas ohjelmassa pilatestunti eli pakotettua ryhtilihasten käyttöä.

Tähän aikaan vuodesta on tietysti liikkeellä jonkin verran syksyn turnausväsymystä. Siihen kyllä selvästi vaikuttaa myös marraskuun sää, joka palasi parin lumisen viikon jälkeen viime vuosilta tuttuun synkkään mustuuteen. Tässä on näköala työmatkani varrelta tänä aamuna:

Onneksi neulerintamalla kuitenkin tapahtuu mukavia asioita, vaikka varsinainen neulominen on jäänyt vähiin. Viikonloppuna oli Ullaa julkaiseva Suomen Verkkoneuleyhdistyksen vuosikokous. En päässyt paikalle, koska sattui sellainen viikonloppu että olisi pitänyt olla kolmessa paikassa samaan aikaan, ja vaikka osaankin halutessani olla tehokas niin ihan niin tehokas en ole. Tästä huolimatta vuosikokous valitsi minut yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2017. Olen vuosikausia toiminut jäsenvastaavana, ja vaikka olisin voinut siinäkin jatkaa niin nyt oli sellainen tunne että voin myös hyvillä mielin vaihtaa uusiin tehtäviin.

Myös yhdistystoiminnassa turnauskestävyys vaihtelee ja yhdistyksen toiminnassa tulee nousuja ja laskuja. SVNY:ssä ja erityisesti Ullan toimituksessa toimii hyvin pieni joukko aktiiveja, vaikka verkkolehteä lukee todella suuri määrä ihmisiä. Siitä tulee helposti paha kierre, että kun vastuu jää pienelle joukolle niin uusien tekijöiden rekrytoimista ei jaksa tehdä, koska se jaksaminen mitä vapaaehtoistyötä varten on menee itse toiminnan pyörittämiseen. Elämänlangan lukijat voivatkin nyt henkisesti valmistautua siihen, että muistuttelen entistä tiiviimmin Ullan ja sen taustayhdistyksen olemassaolosta. Ei ole mitään kasvotonta suurta taustaorganisaatiota - on minä ja muutama muu töiden ja kaiken muun elämän ohella lehteä tekevä ihan oikea elävä neuleharrastaja.

Jos sinusta - kyllä, juuri sinusta - on hienoa että meillä on ilmainen, vapaaehtoisvoimin julkaistu verkkoneulelehti, niin mieti voitko osallistua jollain tavalla toimintaan! Kaikkein helpoin tapa tietysti on liittyä yhdistyksen jäseneksi ja muistaa maksaa jäsenmaksu. Sillä varmistetaan, että lehti pysyy julkisena linjoilla edelleen. Jos olet tehnyt jonkun tosi kivan neuleen, kirjoita siitä ohje, valokuvaa neule ja lähetä ohje Ullaan! Ei tarvitse miettiä onko tämä nyt ihan tyhmä juttu tai tarvitseeko joku oikeasti ohjetta johonkin näin simppeliin. Vaikka isot, hienot ja teknisesti haastavat neuleet ovat upeita, niin todella moni etsii helppoa vaihtelua perusohjeisiin. Ja - tämä on nyt todella tärkeää - jos osaat lukea suomea ja laittaa pilkut paikoilleen, niin mieti voisitko oikolukea muutaman ohjeen seuraavaan numeroon. Jos et mene paniikkiin kun näet verkkosivun taustakoodin, voisitko latoa paikalleen tekstit ja muotoilla kuvat johonkin ohjeeseen tai artikkeliin? Innostaako arkistointi ja järjestäminen? Ullan ohjearkisto tarvitsee sinua! Jos koet motivoivaksi hommaksi lukea läpi verkkosivustoja ja muokata vanhat tiedot ajantasaisiksi, myös sinulle olisi tekemistä! Ja verkkolehden tekninen ylläpito kaipaa myös koko ajan tekemistä, eikä siihen ihan jokainen neuloja taivu. Tämän sivun oikeasta reunasta löytyy osoitteet joihin ottaa yhteyttä, jos haluat osallistua lehden tekemiseen. Nyt ollaan toiminnan saumavaiheessa kun vuosikokous on pidetty mutta uusi hallitus ei ole vielä järjestäytynyt, joten vastaukset saattavat vielä vähän viipyä. Vaan älkää huolestuko! Muistutan tästä ihan vuorenvarmasti uudelleen vuodenvaihteen jälkeen!

Iloisena uutisena (joka ei oikeastaan ole enää mikään uutinen, koska en muistanut kertoa tästä viime viikolla), vuoden viimeinen Ulla on myös ilmestynyt. Mukana on myös minun uusin ohjeeni Shaela. Tästä neuleesta olen ylpeä, sillä lopputulos on mielestäni tasapainoisen kaunis yhdistelmä palmikkoja. Suuri kiitos kuuluu tietysti Eevalle, joka kehräsi langan, kertasi sen minulle juuri palmikkoneuleeseen sopivaksi ja lahjoitti sen käyttööni Ullaa varten. On siellä uudessa Ullassa tietysti muitakin neuleohjeita, ja lisäksi kannattaa käydä kurkistamassa artikkeleita - kirja-arvosteluista löytyy myös yksi suhteellisen tuore sukkakirja.

Näissä lankaisissa tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Toivottavasti ensi viikko tuo tullessaan vähemmän kipeän yläselän ja enemmän neuleaikaa!

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

That cabled poncho - resembling item is awesome!