maanantai 14. marraskuuta 2016

Jossain sataa valkeaa lunta

Elämänlangalla ollaan seurattu marraskuun säätilaa hämmästyksen vallassa, kun lunta on edelleen maassa kuin helmikuussa ikään. Huomenna tai viimeistään keskiviikkona kuulemma kuitenkin palataan normaaliin päiväjärjestykseen ja seuraavat sateet tulevat vetenä. Luvassa on kuulemma todella liukkaita kelejä, joten viimeistään tässä vaiheessa kannattaa kaivaa liukuesteet naftaliinista. Minun ainainen painajaiseni on, että liukastun talvella ja murran käteni enkä pysty neulomaan kuukausiin.

Lumi, ja erityisesti pari todella kylmän viimaista päivää inspiroivat neulomaan lämpimiä asusteita.

Keskustelu kotona meni suurin piirtein näin:
"Mulla oli kylmä korville niin menin hakemaan..."
"Paksumman pipon?"
"Ei kun paksumpaa lankaa!"
"...noniinpätietysti... Olishan se pitänyt arvata."

Puolustuksekseni sanon, että lanka tuli varastosta eikä lankakaupasta. Tämä pikainen palmikkomyssy söi kerän verran Cascade 220 -lankaa, ja lämmittää korvia oikein mukavasti. Lankaa on vielä, joten seuraavaksi tekeillä on lapaset samanlaisilla palmikoilla. Olen oikeasti ihan hirveän huono käyttämään mitään käsineitä, mutta onneksi lasten kädet kasvavat koko ajan. Jos eivät tule itselle käyttöön, niin lykkään sitten jälkikasvulle.

Neuleiden keskellä tuli pitkästä aikaa tuettua myös muunlaista käsityötä: Helmetin Outi oli askarrellut tällaiset "No boom today" ja "Boom tomorrow" -korvakorut, ja ilmoitin heti nähtyäni nämä Facebookissa että ne saavat muuttaa minun luokseni. (Teksti on lainaus 90-luvulla tehdystä scifisarjasta Babylon 5, joka on niitä harvoja telkkarisarjoja joita olen oikeasti seurannut joka jakson alusta loppuun.) Näillä kelpaa lähteä pikkujoulukauteen!

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Katsotaan, mitä ensi viikolla on puikoilla!


Ei kommentteja: