maanantai 20. kesäkuuta 2016

On se ilmoja pidellyt

Elämänlangalla on vietetty kesäistä maanantaipäivää enimmäkseen vältellen siivousta, joka asunnon ulkonäöstä päätellen olisi pitänyt saada tehtyä jo vähintään viikko sitten. Siivoamisen asemesta olen mm. neulonut sukkaa, kuunnellut äänikirjaa, pelannut Facebook-pelejä ja laittanut ruokaa.

Meillä ei ihan aina ole maanantai-iltaisin neljän ruokalajin päivällistä, mutta siivouksen välttely on ihmeellinen motivaattori monenlaiseen tekemiseen! Esimerkiksi siihen, että väkertää maa-artisokkakeittoa, lime-jalapenoaiolia ja portviini-suklaakastiketta.

Päivällisen laittaminen kotona oli kyllä muutenkin mukavaa, sillä viikonloppu meni kosteissa merkeissä muualla - enkä nyt tässä tapauksessa tarkoita juomia.

Olin mukana GS Demonsin ottelureissulla Seinäjoella, jossa lähes koko pelin ajan satoi. Ei kaatamalla, vaan sellaista hienoa tihkua josta välillä miettii sataako oikeasti vai onko ilmassa vain todella märkää sumua. Ratkaisu pakata reissuun mukaan sekä vaelluskäyttöön tarkoitettu kunnolinen sadeviitta että tukeva sateenvarjo osoittautui täysin oikeaksi. Naputtelin pelin aikana ottelun tilannepäivityksiä Facebookiin, ja sateenvarjo suojasi kännykän näyttöä sen verran että näin kirjoittaa. Sadeviittahan on mainio: vaikka istuin sateessa varmaan yhteensä kolme tuntia, olivat kaikki vaatteet aivan kuivat ottellun jälkeen. Vähän kyllä kävi mielessä, että kaikkeen sitä vapaaehtoishommissa päätyykin.

Neulekirjarintamalla valmista on tullut yhden sukkaparin verran sekä ensimmäinen versio luvusta, joka käsittelee sukan kärkiä. Katsotaan, onko ensi viikolla muuta uutta, vai mennänkö edelleen näillä lifestylepäivityksillä.

Ei kommentteja: